Девојки ќе ве замолам да ставате слики без ефекти и фотошоп и слики кадешто е убаво доловена шминката. Наведете во сполер користени продукти да не се полни темата со прашања за истите се губи прегледност и уште еднаш ќе ве замолам да се држите само кон пофалби или критики за шминката во целост.
Како ви се допаѓаа мојот експеримент некни? Спојлер: Користени продукти за очи Креон црн од GR Сенки од Meis палета 3 маскара од зелената BOMBASTIC и ајлајнер од GR
Имаш многу убава боја и форма на очите. Тушот и трепките ми се допаѓаат, но имам замерка за сенките. Комбинацијата на бои е супер, но немој да ја нанесуваш сенката до веѓите, многу поубаво изгледа кога има малку празен простор. Исто така, темно портокаловата сенка не ти е добро изблендирана. Со малку вежбање, мислам дека ќе се усовршиш, затоа што се гледа дека имаш "фат".
Сенкиве на капакот се розеви во живо, и многу се по јаки и интензивни боите. Сите сенки се од 'mur-luxe' Спојлер: Продукти Римел - мис спорти жолтиот, веѓите со моливче на гр ама не го знам бројчето, хајлајтерот е мур, бронзерот катрис, коректор катрис, туш гр со мека четка.
Би изгледало многу убаво да не била сенката до веѓи. Розеви, бордо сенки највише ги истакнуваат плавите очи, така да боите се погодени скроз. Јас баш ќе кажам огромно ДА, само поработи на нанесувањето на сенките.
Јас реков огромно не за шминката како што е во моментот на сликата а девојчето баш за тоа праша.Кога ќе објави со убаво изблендани и јас ќе речам да можеби. За боите се согласувам со тебе.
Да во право си, баш ми го зема зборот. Боите не се толку нападни но не е убаво нанесена шминката професионално.Треба усовршување за тоа не е лесно. Во право си дека има убави очи форма и веѓи и боите да преубаво ги одбрала нежни. На нејзе боите не и се исенчани бидејќи се сенча во склад на повеќе бои за да дојдат во баланс боите а не директно светла и веднаш темно портокалова дирекнто ставила не и е ни изблендирана и како за финиш под веѓите убаво е да се нанесе бело моливче и изблендирано со четка или пак светла сенка(некои и хајлајтер ставаат и така убаво изгледа) за да се совпадне со сенките а не портокалово или било каква боја низ целиот капак не се става, мора да има тука простор измеѓу веѓата и сенките и со светло бело да се финишира
Леле боже, како шминкаш. Неверојатна сии !!!!! Од сликиве само може да се види дека карминот е преубав. И истиот одлично ти стои на тенот.
Ne mila mene vejgite odamna mi se tetovirani ovaj pat gi ostaviv malce da podporasnat pa gi sreduvav malce so pinceta i molivce 300 raboti za edni vejgi Si mislam dali da gi ostavam barem uste malce podebeli da bidat ama ne sum sigurna dali ce mi stojat hmmmm ...posto sum mnogu sitna pa dane bidam posle samo na vejgi
Извини, ама веѓите ти делуваат многу вештачки моментално, јас би ти препорачала да најдеш некој козметичар кој се специјалицира во micro blading на веѓи, да ти ги направи поприродни и малку подебели. Еве како изгледаат направени. Ова е всушност еден вид тетовирање ама не е трајно. Можеш да пробаш и ваква шминка што мислам ќе ти ги отвори очите и поубаво ќе ти стои бидејќи имаш "hooded eyelids". Види ја разликата на сликава.
Спојлер: Употребени продукти Подлога-Радиант Пудра-Radiant natural fix 02 Caramel Коректор-Aura correct me,02 pastel beige Сенки-Maybelline the blushed nudes Туш-Eveline (со меко четче) Маскара-L'oreal (mega volume manga) Хајлајтер и бронзер-contour palette Aura Руменило-Аура 223 Martini Моливче за уста-Brooklin(бројчето е избришано)
Користени продукти: База за сенки Радиант. Сенки: Sleek idivine,Mur, Gosh. Туш за очи Голден Роуз ( тврдо четче) - диплајнер. Молив за веѓи авон Маскара Мејбилин. Пудра Боржуа Перфект 123 Портокалова сенка Кајли за под очи + боржуа хелти микс коректор. Бронзер Авон Glow Хајлајтер Анастасиа Беверли Хилс. Молив за усни Фармаси 219 И течен мат кармин голден роуз 18