Користени производи Пудра:на ГР во белата туба Коректор: Catrice liquid camouflage Бронзер :Bourjois Кармин: течните на ГР број 11 Сенка:бронзерот од Bourjois Веѓи: Catrice моливче за веѓи Highlighter: на Make up revolution exhale мешан со теракота сенка на ГР број 134
Да намерно завршува, мене ми се свиѓа вака повеќе отколку на цело око да ми е(позатворени и уморни ми делуваат очите).
Позатворени и уморни очите нема да ти изгледаат, ако техниката правилно е нанесена. Имаш преубави крупни очи, совршени за секаков тон на сенка. Нема апсолутно никаква потреба да си ги кратиш толку очните капаци, затоа што твојата теорија за уморни, затворени очи не ти држи вода...мешај, комбинирај истовремено со повеќе тонови на сенки.
Леле сенката вака НЕЕ! Прв пат овој начин на шминкање го забележав кај тебе низ сликите што ги постираш тука (забележав кај предходните слики) Мене не ми изгледа убаво воопшто, како недозавршени ми изгледаат очите... Убаво пиша членката горе мешај комбинирај повеќе бои и поработи на техниката сенчање. Еве уште една твоја слика. Не гледам уморен изглед овде баш е преубаво...
Ваков тип на нанесување на сенка ја практикува една мејк ап блогерка на инстаграм. Ти кажав и минатиот пат дека ваквото нанесување кај нас не е застапено. Кратењето на сенката на крајот од окото прави да ти биде окото "паднато" без форма и истакнат израз. Имаш убава боја на очи и мислам дека доколку пристапиш кон одреден тип на шминка дали со сенка или туш ќе добиеш по природен изглед. Разбирам дека сакаш да бидеш своја и оригинална ама според мене не ти стои овој изглед.
Пудра: Bourjois Healthy mix број 54 Коректор: Essence camouflage 05 ivory Бронзер, хајлајтер:Rimmel Kate Moss трио, нијанса 002 coral glow Сенка: истото трио Моливче за очи: Essence 06 silky nude Веѓи: Giordani gold eyebrow gel brown Маскара: Miss sporty жолтата Кармин Absolute matt Aura 614 Emergency call
Без навреда, почитувам сечие мислење и критика, но мене ми држи вода она кое мене лично ми стои и ми се допаѓа. И јас и други луѓе имаат приметено коа ја сенчам сенката на овој начин очите ми се поостри, поотворени и поубаво ми стои. На слика можеби не се доловува но во живо и те како има разлика од тоа целото око да го нашминкам. Да прифаќам треба на блендирањето да повежбам (иако имам напредок и таму) но техниката со сенчање за мене и моите очи е супер. Ви благодарам на критиките и на по некој убав збор
Да, ова ми е секојдневна шминка така што, штом се нашминкам со појаки бои т.е вечерна шминка ќе објавам
мене баааш ми се допаѓа начинот на кој што е ставена сенката.Пробај и со потемна боичка на истиот начин ,а внатре во окото нешто посветло.Баш би било Про. И може ли 2 -3 збора за оудрата на Гр во белата туба? Инаку имаш преубави трепки и уста Убавино дај бе пиши ми инстаграм во лп сакам да те следам хахаха Инаку кој ти е карминот?ми личи како некои златни ноти да има
Фала ти Ако имаш сува кожа пудрата пун погодок е, има средна покривност и многу природно изгледа, не се суши во текот на денот и многу лесно се бленда. Иначе за трепките вештачки се ама не можам пакувањето да им го најдам, од Косово ми се земени пред неколку месеци од некое рандом место а преубави се за преку ден.
ако го најдеш паковањето обавезно сликни и означи ме @Rose96 имам неколку прашања до тебе 1.Што имаш ставено на устата? . 2.Дали може збор два за Кетрис пудрите што ги има во еликсир по цена од 135 денари.знам имаше нешто на блогот но не можам да најдам
Спојлер: употребени продукти Пудра, Avon True Colour (мат финиш) Очи: -палета сенки Avon Luxe (glamorous roses) -маскара Avon Big & False -туш Aura wing it up Кармин: Avon Matte lipstick Red Supreme Highlighter and bronzer: Party Star cosmetics
Спојлер: Користени продукти Пудра Rimmel Lasting Finish бр. 200; Маскара 3d Classics; Сенки од Makeup Revolution, Redemption palette iconic 2; Хајлајтер Aura бр. 219; Туш Golden Rose; Мат кармин Malena бр. 125