+сенка на Too faced @Mishela ќе ја тагнам , да види каква е новата пудра на Алверде (од пудрата имам ставено мааалку а дека е густа покрива солидно). Сликава е од вчера пред да излезам сабајлето. Во последно време не се шминкам многу поради топлото (а и ми излегуваат бубулици се знае тоа пред добивање) , најчесто ставам малку пудра , камена пудра , веѓите набрзина ги обликувам, бронзер ставам доколку е мн светла пудрата- поготово за лето кога сум поцрнета а лицето - бело па да го "затемниме " малку сенки кога ставам кога не, и најчесто само маскара. Единствено кармините ги менувам на +42 степена воопшто не трпам шминка
Користени продукти: Лице: Пудра Боржуа 123 перфект - 54 Коректор Хелти Микс - 53 Камена пудра хелти микс - 53 Контури:камена пудра ингрид темна нијанса и макс фактор коректор светла нијанса. Бронзер avon glow, хајлајтер anastasia beverli hils Очи: Sleek and Gosh pallete,туш Голден роуз, маскара мејбилин розевата. Веѓи: коректор катрис и моливче за очи од авон. Усни: молив за уста малена 202.
Водоотпорен е, а јас имам прилично масна кожа, со тоа и масни капаци и не мрдна со саати. Многу често ми солзат очите ама не се размачка. Инаку ова е металик туш во некоја темно зелена боја.
Фала ти што го сподели мислењето инаку видов дека е зелено. Убаво ти стои. Дали имаше и во други бои?
Пудра: Catrice All Matt plus Кармин: Golden Rose Liquid Matte Lipstick 13 Веѓи: Deborah Eyebrow palette Essence eyebrow designer 01 Трепавици: Essence lash princess Руменило: Essence duo blush
Тушот совршен, ама што е со веѓите? Немој толку да ги црташ и да ги боиш цели, само пополни малку кај што имаш потреба..Го уништува целиот впечаток, колку и да си добро нашминкана.. А преубава си, имаш преубави црти на лицето, само веѓиве некако ми расипуваат се..Извини, мое мислење
Истото ќе го пишев и јас, преубава девојка ама веѓите се големо но - но. Имаш интересни црти и обликот на веѓите ти е супер, ама делуваат ко целите да ти се истетовирани, како целите да се со црна сенка обоени. Почетокот не треба да биде како коцка, туку нареден пат обиди се да имитираш растење на влакна за природен ефект. Единствено можеби така се гледаат бидејќи сликата не е HD, но сепак мислам дека не се добро нацртани.
Бронзер Golden Rose - Mineral Teracotta Powder 08 Radiant Highlighter Mоливче за очи - Avon True Colour, Glimmerstick Eyeliner, Blackest Black Римел - Eveline Cosmetics - 3D Glam effect, volume&everylash Сенка за очи - Бела мат - Catherine Arley dynamic, single eyeshadow no 1; Gosh Smokey Eyes Palette Regard Charbonneux 01 black