Како си задоволна од прајмерот на Гарниер? Колку пари е и за каква кожа? Инаку, убава шминка, повеќе ми се допаѓа со nude кармин .
Фала ти Инаку прајмерот го земав од Зегин на акција околу 150ден пред неколку месеци.. Служи за визуелно намалување на порите и измазнување и матирање на кожата. Јас имам комбинирана кожа, нормално ми се масти Т-зоната и тоа е местото каде што имам пораширени пори така што таму го нанесувам прајмерот. Задоволна сум од ефектот што го дава, не ги намалува порите за 100% што е невозможно, но сепак си ја врши солидно работата
@sorbet карминот е MAC Whirl @ванилала многу е сличен со прајмерот на Garnier, да не речам ист. Убаво го измазнува лицето, пополнува пори и остава како некој површински рамен слој. Јас ставам само во пределот околу носот и челото па единствена 'мана' е што морам одозгора пудрата само со сунгерче да ја нанесувам зошто со четка мене ми се лизга и не изгледа рамномерно. @ph.orhideja благодарам Од вчера на Виноскоп. Спојлер: Користени производи
Користени продукти: Пудра: Catrice - All matt plus Кармин: Golden Rose Liquid Matte Lipstick 13, Golden Rose 24 (мешани), Essence lipliner 15 ( Honey berry) Веѓи: Essence - make me brow duo Essence eyebrow designer 01 Трепавици: Essence lash princess Руменило: Essence duo blush Спојлер Ми искочи бубулица
Јас не светнувам ама тоа е зашто немам мрсна кожа. Ако има некој друг со мрсна кожа што ја користи нека ти каже, мојата е повеќе накај сува
Наједноставно. Garnier BB cream Miss Sporty течен коректор Rimmel Stay Matte камена пудра Avon mark гел за веѓи Miss Sporty маскара, жолтата Кармини Авон Marvelous Mocha и Golden Rose br.99 помешани Фиксатор Golden Rose