Како си задоволна со прајмеров ? И со пудрата инглот? Ми кажаа дека јака покривност т.е. ко за на свадби па се мислам дал да ја земам ? Истотака пудрата во прав од кај ја зема ?
@ludamaja10 прајмерот до сега ми е најдобар од сите што ги имам пробано, го купив неодамна ама секојдневно го користам. Пудрата на Инглот е доста покривна, особено ако се нанесува со сунгерче и е трајна буквално до вадење. Мене ми стана една од омилените, по покривност како double wear на Estee Lauder, ама далеку полесна на лице и поприродна. Пудрата во прав е на RCMA, до сега најдобра ми се погоди за baking и сетирање на шминка. Ептен е свиленкаста и нема бел одблесок на слики со блиц. Ја нарачав од beautybay.com @lav4ence.e.e карминот е Seventeen (matte) број 15 над моливчето на Essence satin mauve.
Фала многу за одговорот ептен ми помогна дека се мислев за прајмерот доста дека 760 ден е а незнам дали ќе ми се погоди.. Пудрата ќе идам да си ја земам дека имам Estee Lauder , па овваа за секој ден ќе си ја земам , фала !
Косата на игнор ставете ја, по дома од досада се шминкав, затоа сум таква бушава Инаку, на неонско светло е сликано, и затоа сум бледа ко дух Спојлер: Користени производи
@crazylady претпоставувам за пудрата на Инглот ме прашуваш, да за комбинирана/мрсна кожа е. @ludamaja10 нема на што Инаку на две нијанси од пудрите Инглот имаат 40% попуст, па може ќе си ја погодиш твојата.
Сум заборавила да сликам што имам на уста, извини Инаку, имам ставено Golden Rose liquid matte lipstick 24 помешан со Golden Rose matte lipstick crayon 18
Фала ти Искрено не се сеќавам точно, уште пред некој месец ја зедов, ама чинам околу 200 и нешто беше
Спојлер -Сенките се на Meis, светкави и мат -Маскара Cat Walk, Golden Rose -Пудра Powder mat-Manhattan -Бронзер на Golden Rose -Kaрмин Liquid Matte 20, Golden Rose
Секојдневно, одамна неам ништо стаено, па ме фати мерак... Види го прикачениот фајл 350567 Види го прикачениот фајл 350568