Фала Десното ми е поспецифично, имам повеќе црни точки. Во глобала ми се зелени ама од блиску и плаво и кафено се гледа Спојлер Немам слика од блиску со шминка, ама еве да видиш
@marama убава си но овој кармин не е баш како за тебе.дали дека јас несакам и избегавам вакви виолетови кармини оти изгледам модра во устата не знам ама настрана од бојата многу е сув.Ти ги прави усните „стуткани“ или како да се изразам,многу суво изгледа.Можеби некој сјај одозгора би завршил работа што знам...
Баш ме интересира какви се новиве карминчиња од Авон, би сакала да сподели мислење @marama во соодветна тема за нив... Иначе пред некој месец ја видов Марама во живо и баш тогаш носеше ваква нијанса на кармин. Мене ептен ми се свиѓа како и стои на тенот, што ретко забележувам... На сликава шминката е убава, не е нападна и бојата на карминчево преубаво се вклопува и дава свежина на целиот изглед
Како и секогаш, преубава нежна шминка Спојлер Како го користиш спрејот за сетирање од Балеа? Задоволна си од него? Јас го купив на почеток од летото, ама воопшто не ми се допадна, па ми стоеше така. Во последно време почнав пак да го ставам откако ќе нанесам пудра, коректор, камена и бронзер, и помага убаво да се слеат . Само ме нервира што колку и да прскам од далеку, млазот не е рамномерен и на лицето ми паѓаат огромни капки кои кога ќе се исушат делуваат како флеки. Го имаш и ти истиот проблем? Фала ти
Како мала имав една барбика иста ти, само да имаше розе кармин и подолга коса и ќе бевте идентични Здебели веѓи и долната црта на окото измени ја и дебелината и начинот, почетокот нека не биде од внатре чудно изгледа. Друго се убаво, убава била Божица
Хелоу женски. Ме снема некое време. Еве една за на факултет секојдневна за да се вратам во дружењето. Користени продукти: - Менхетен Мат пудра - Коректор Корект ми од Аура - Камена пудра Голден Роуз - Импала молив за веѓи - Голден Роуз маскара City style - Labello blackberry shine - Контури од xtras Technic Bronzing
Ти благодарам! Се преселвав Словенија, па со мастерот и работата се изгубив малце. Ќе ве дружам сега пак! <3
Користени продукти: Очи: Сенки Kylie Сенки Mur Туш голден роуз Маскара mega protein и мејбилин розевата. Сет за веѓи ushas Лице: La girl pro orange concelear Bourjois foundation 53 Catrice concelear 020 light medium Avon glow bronzer Anastasia beverli hils highlight Усни: Marvelous mocha avon lipstick Malena 121 liquid lipstick Malena 202 lipliner
Спојлер: Користени продукти -МUR палета - Catrice hd пудра - L'oreal Infallible прајмер - GR terracotta - GR 13ka од малечките мат кармини - моливче за уста од есенс - гел за веѓи од есенс - маскара од есенс