Најдобронамерно ќе ти го кажам ова - да почнеш да ги црташ веѓите(веќе ако не ти растат). Можеш и печат за веѓи да си купиш и само мала корекција ќе добиеш поубав и поскромен изглед. Немој да се навредиш нешто, немам намера да се карам само најдобронамерно. Исто така смени ја маскарата, не ти се познаваат трепките.
Само што додадов слика и друга за да се видат трепките, баш оваа маскара е најдобра до сега шо ја имам користено ама тука аголот е таков Иначе фала за советот за веѓите си имаме дискутирано и другпат
Колку слоја маскара нанесуваш? Навистина не се познаваат воопшто. Пробај и со виткач за трепки, мислам дека би било подобро
2 ама ептен мали трепки имам немам виткач ама во иднина можам да си земам, сум размислувала да си купам
@Dream-Girl супер изгледаш и имам приметено се шминкаш нежно. Од мене совет: да продолжиш така, веѓите ти се природни и нема потреба да ги црташ од едноставна причина што си многу млада.
На многу женски така им растат трепките и делуваат како помали, а не се. Ќе се среди со виткачот и земи си ја жолтата маскара на Мис спорти, имам приметено дека таа четкичка ги подига трепките и лесно можеш да манипулираш со краевите на трепките, што е полесно за навиткување. Тука не знам дали имаш ставено пудра, ама имаш убаво чисто лице, совет- да си ставаш некоја бб крема само, иако немаш потреба ни од тоа, остани си нежна како што си
Сабајле не ми текна да сликам а не ни имав време и да сакав. Ова е сликано после 8 часа од шминкањето, пудрата мислам дека се гледа дека малку оксидирала, ама воглавно сум задоволна како издржа целата шминка дотогаш, а и после 12 часа кога конечно ја избришав. Спојлер: користени продукти Лице: Aura Cover Me concealer 303 Caramel Cream Golden Rose longstay matte foundation 06 Golden Rose longstay matte face powder 06 Aura loose translucent powder Golden Rose contour powder kit Nuobeier ball blusher 04 Golden Rose mineral terracotta powder 08 Веѓи: Mels палета со три сенки - црна сенка Очи: Golden Rose eyeshadow primer Makeup Revolution Iconic 3 palette Focallure We Care Your Favors palette Maybelline Burgundy Bar palette Rimmel Extra Super Lash Уста: Rosal Milk & Honey lipbalm Oriflame Soft Caramel lipstick Финиш: Golden Rose makeup fixing spray
Ве замолувам да постирате слики од употребените производи, без разлика дали се работи за истите од некој претходен изглед. Попрегледно е така, се избегнуваат едни исти прашања околу козметичките продукти - а и многу сте, колку и да сака некоја не би можела да запамети која што користи поединечно. Благодарам и продолжете со постирање.
Сенката на крајот не е доволно изблендана или така излегува на сликата? Инаку убав избор на нијанси, само горе под веѓата и на почетокот на окото би ставила бела светкава сенка да те освежи.
Така излегува, изблендана е таа, и има бела сенка, има и хајлајтер, само на светлото на кое се сликав ништо не се гледа
150ka ama nareden pat ke probam so 180. So vratot mi e ok nijansata ama so liceto malce i ne bas. Iako sum dosta bela ovaa mi e prebela
јас ја користев 150 ка зимен период. 180 лето. ама со новите пакувања 180 ката ми мава на розево. види убаво да не се зезнеш ко мене