Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата шминка низ слики

Дискусија во 'Лице' започната од s1a1n1d1r1a1, 9 август 2011.

1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Шминката ти е супер, претеруваш со ефектите. Извини на искреност. Овие слики од километар се гледа дека се со корекции. Немаш потреба и без ефекти ти супер би изгледала т.е твојата шминка.
    позз

На shining_star и ilyan им се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Имам впечаток дека препукувањево започна од мојата критика која очигледно беше упатена до човек што не знае да се носи со истата.
    Ги замолувам модераторите да не ми го бришат и овој коментар, бидејќи сакам да образложам некои детали.
    Прво, членката искоментира како ние " совршените" сме ја вреѓале.
    Еве да напишам по втор пат, не сум совршена, далеку сум од совршенство, впрочем и совршени нема,ретко се шминкам со "појака шминка". Не значи дека ако не сум совршена дека не знам што е убаво за око, а што не. Секој има право да даде критика , безразлика дали е позитивна или негативна, оти ако сте храбри да ставите слика во темава, бидете храбри да се носите со секоја забелешка на ваша сметка.
    Сметам дека на лицето му треба одмор од секојдневно нанесување на толку пудри,коректори , камени пудри и сл. Не сакам зациментирано лице со све и свашта, како што членката не сака природен изглед, што има тука лошо?
    Кога ве фалат се дуете како пауни, а кога ве критикуваат напаѓате како хиени, цел чопор редовни членки на темава се нафрлате, зошто?
    Чувствувате дека некој ви окупира територија, мислите дека сте на тронот , па друг "од страна" не смее да ве критикува?
    Пак ќе повторам, девојката е убава, има убави црти, има убава техника за шминкање,но претерува со прејака и пренападна шминка која за мое око не изгледа убаво. Не само триаголниците околу очите, целото лице е пренападно и не изгледа природно. За млада и убава девојка претпочитам природен изглед, немаш недостатоци што треба да ги прикриваш со куп пудра, со шминката треба да се постигне свеж изглед, а не да ставаме една " маска" со која изгледате повозрасно и ја загушувате убавата и млада кожа.
    Не навредувам, само си искажувам едно мое скромно мислење.
    Едит : нареден пат кога ќе ми биде избришено некое мислење очекувам да бидам известена.

Последна измена од модератор: 26 декември 2017
    На buba4e89, Rirri, m.i.g и 22 други им се допаѓа ова.
  3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    52.109
    ^ Ама ти сакаш така, некои девојки сакаат да носат повеќе шминка и тоа е океј.

Колку се сфаќа се лично...

На ivanchos, *katja*, Mariangel и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.355
    Критиката што се добива тука се добива и во вистински живот, но најчесто зад грб.
    За сценска и ноќна шминка е океј, но за дневна не.

На buba4e89, m.i.g, ванилала и 16 други им се допаѓа ова.
  5. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Епа тоа сакам и да го кажам. Секој има различен вкус и секој дава различна критика, не треба одма да се прават драми. Да ставам јас слика кај што имам минимум шминка, бидејќи така изгледам секојдневно,љубителите на појака ќе речат сум оскудна , фали сенка, фали коректор, па треба да се испотепам со нив?
    Ќе го испочотувам и ќе бидам благодарна на времето што го одвоиле за мене да ми дадат совет и критика , која патем не е злонамерна, оти тука никој никого не мрзи , па да збори од инат.
    Едит : Не наметнувам мое мислење и да сакам да наметнам не можам.
    Ако не се шминкам јас не значи дека и друг не треба да се шминка, сто пати го повторив истото.
    Ако беше за ноќна шминка нема да делува толку нападно, не се приметуваат многу и многу недостатпците и за МОЈ ВКУС колку толку ќе помине.

Последна измена: 26 декември 2017
    На buba4e89, PaLaVa, blackwave и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.164
    Треба ептен да се загледа човек за да види дека има линија која не е размачкана убаво, така да според мене немаше потреба од толкава ука, бука околу шминката на @Irreplaceablee
    И тука не се дискутира за вкусови, ако јас не се шминкам не значи дека треба моето мислење да му го наметнам на друг, т.е на девојка што обожава шминка. Ок е да се даде критика околу ете, се познавала линија, боја на пудра двои од врат, сенка со кармин не одговара и што ти знам уште што, ама нападна ти е шминката за преку ден, ја не би, не е за тука. Ако девојката не кажеше дека ја носи преку ден шминката, тогаш ќе беше ок, вау супер си.
    И не е нападна нејзината шминка на сликата што се коментира, имало многу понападна шминка презентирана тука ама немало вакви драми.
    Како мене многу што ми викаат: Мораш да ставаш пудра, мораш да се шминкаш. Не, не морам зошто мојата кожа не трпи пудра.

На VivienLeigh, ludamaja10, Hellobeautiful и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    46.146
    Во сите теми истите препукувања, зошто не се знае да се прифати туѓото мислење.
    Воопшто веќе не е интересно |(

На buba4e89, PUPICA, PaLaVa и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Насловот на темава треба да се смени во Пофалби за твојата шминка. Гледам само пофалби се прифаќаат. Ако некој искритикува, одма за очи.

На buba4e89, elenkata20, m.i.g и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    А заборавив да ја споменам и поддршката: Не ги слушај, топ си, кисче! :rofl:

На тема дневна/ноќна шминка, се согласувам дека хајлајтери, врагови и чуда се премногу, мое е да кажам дека е премногу, а ако некоја девојка преферира блинк-блинк нека продолжи во таков фазон, мене ми е сеедно.

И онака насловот е "Вашата шминка низ слики", нема потреба од пофалби и критики. Е сега, ако никој не ве пофали, сигурно ќе си мислите дека ви љубоморат јер сте профи, а ете ако ве критикуваат, пак мислите дека ви завидуваат. :sweat: Ѕначиии, да не може човек да биде искрен, ц ц ц.

Последна измена: 26 декември 2017
    На m.i.g, Trxmx, Lolipop23 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    На Petra777, zalosna и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    Коментари од типот имаш 3 кг пудра, не знаеш да се шминкаш и сличните такви според мене не се критики. Критика е ако сметате дека нешто не е добро, а може да се подобри кажете го тоа. Е сега не е единствена членката што реагира така и не знае да се носи со негативни критики, сум приметила и други. Додека се фалиме се е добро ама а некој пише нешто негативно почнуваат препукувања.
    Реално никој од нас ниту е совршен, ниту е стручњак за шминка ама кога нешто е очигледно дека е погрешно сите го гледаме. Коментар дека коректорот или сенките не се доволно изблендани, јас мислам дека не е воопшто навреда.
    Наше е да пишеме, а кој како ќе си сфати негово е. Ако сака ќе примени, ако не нема нормално.
    И на крај се е прашање на вкус, кој како сака така ќе си носи.
    И има голема разлика од телефон до телефон, од камера до камера па и светлото има голема улога околу тоа каква ќе е сликата и како ќе бидат прикажани боите.

На Petra777, Mariangel, Feminka22 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.110
    Знаете зошто ваквите мислења се бришат? Зашто не придонесуваат ништо за темата, само се прават оф топици, а на крај секој е со своето мислење, а темата сосема избегала од контекст.

Придржувајте се до правилата, ставајте слика со плус употребени продукти, прифатете критика, ако не ви се допаѓа скокнете ја и завршена работа, навистина нема потреба од толку оф топици. Затоа понатаму и ќе се бришат.
    Продолжете со темата. :)

На buba4e89, Feminka22, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    P1090759.JPG P1090761.JPG
    P1090763.JPG

На victoria, m.i.g, Ctete и 47 други им се допаѓа ова.
  14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    FB934359-F539-4368-A44F-AAF01CCA0CDD.jpeg 8AF8585B-A248-4FBF-B415-0BE4B335A748.jpeg
    Имам шминка Cut Crease со светки по линијата ама имам спуштени капаци па ништо не се гледа за жал. :)

Користени производи. :)
    2081E84E-050D-4E92-8607-13E2C6CC6138.jpeg

Последна измена од модератор: 26 декември 2017
    На soffce, victoria, Rirri и 86 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
  16. Zaljubena26

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Тоа е течен хајлајтер на Голден Роуз од новата линија Металс која скоро ја донесоа . Преубав е. :inlove:

На zalosna, EMoonlight и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ги забележав сабајле кога бев мислев сјај е.
    Која цена беше кога го зема?

18. Zaljubena26

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Уф, ич неможам да се сетам колку беше. Кога го земав имаше и некои попусти. Се ми се врти во глава некоја цена околу 140... Знам не беше скап, тука некаде е приближно.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.355
    Ти и @marta993 сте ми омилени на темава. Секогаш убаво нашминкани. А богами и убави женчиња.

На Mariangel, mssuniquee, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.023
    Професионалец:inlove:

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.