Сега го гледам ова, извини. Моливчето е месо боја некое чкљ, а кармините се гр течни мат 13 и 16 мешани.
Спојлер: користени продукти Лице: Aura correct me concealer - 303 Caramel Cream Golden Rose longstay matte foundation - 06 Golden Rose longstay matte face powder - 06 Golden Rose contour kit Руменило во топчиња врска немам марка, избришано е Alverde rouge tint & highlighter - Vintage Pink Golden Rose mineral terracotta powder - 08 Веѓи: Mels палета со три сенки - црната сенка Очи: Golden Rose eyeshadow primer Makeup Revolution - Iconic 3 palette Focallure - We Care Your Favors palette Rimmel - Extra Super Lash mascara Уста: Golden Rose matte lipstick crayon - 18 Golden Rose liquid matte lipstick - 16 Финиш: Golden Rose makeup fixing spray
Користени продукти не пишувам сега, зошто пудрата од сабајле ми ја нема пола, имам шлапнато маскара врз таа од сабајле и кармин врз тој што ми беше. И пегите ми се тука. Мои си се. Mорав да испробам нова палета, чекам критики. Прв пат се "шлакам" до волку. Веѓите небитни, битна ми е техниката дали сум ја запазила. Уффф
@Petra777 имаш ставено сјај или светки се тоа на очите? Ако е сјај, можеш да пробаш да ставиш потемна сенка на пр, кафена, темно виолетова, тегет и врз сенката сјај и многу добар ефект ќе има.. нешто како 'glossy smokey eye.
Ја не би ставила иста нијанса на кармин и сенка. Исто така, мрсна сенка, јас барем, ставам само на капакот, не и на делот нагоре што е, се гледа дека е недоволно изблендано и не е баш по мој вкус.
Шминката ти е одлична, според мене си требала да ја изблендаш/исенчаш на крајот од капакот односно под веѓите така покрај одличната шминка на око одалеку би изгледало супер изблендано Патем.. Те видов уште на една слика овде, многу си нежна на лик .. не дека оваа сенка не те личи ама претходната повеќе ти одговараше на ликот
Предновогодишно. Продукти стандард, со исклучок на карминот експериментално шо го порачав од алиекспрес и испадна изненадувачки добар. Се вика Focallure 3
Сенки Sephora and burgundy bar palette,meis течна сенка. Радиант база за сенка Ревлон течна пудра, боржуа камена пудра, банана пудра. Маскара мејбилин розе и 12x голден роуз, туш голден роуз. Ингрид камена пудра за контур малку. Сет за веѓи ushas и моливче за веѓи од авон. Avon glow, alverde руменило мешав малку. Туш голден роуз. Аура хајлајтер Кармин extra lasting avon eternal flame па ставив maybeline kolor drama 110 па ставив голден роуз мат љ8 од малите, а моливчето е фармаси 219.
Ретко се шминкам (а и незнам многу) ама пусти мерак да ставам слика во темава Следна прилика по богато нашминкана и слика со подобар квалитет
Користени производи Пудра- mac studio fix Коректори -catrice, bh cosmetics и la girl стик Бронзер-wet'wild Хајлајтер -golden rose течниот и wet'wild Веѓи- abh Морфи 350 М Туш - essence Кармин - dopey нијанса мешана со sunday. Трепки bh cosmetics Спојлер