Ти си толку убава девојка, и со преубави црти, што мислам дека не ти треба ни грам шминка со такво лице. Многу ми се допаѓа тоа што мислам дека си свесна колку малку шминка ти треба па затоа и никогаш не сум те видела со неприкладна или неубава шминка. Секогаш минимално ама впечатливо, само колку да си ја истакнеш убавината која што и без сите овие продукти ја имаш.
Дневна шминка. Користени продукти: Пудра Ингрид Коректор Катрис Камена Кетрин арли Бронзер Голден роуз Веѓи Абх ебони Маскара Орифлем џордани Сенки мур флалес 3 Хајлајтер Аура Кармин Голден роуз 10 мешан со темно лилаво моливче. Среќна Нова на сите!
Спојлер: Користени продукти Римел ластинг финиш пудра, wet n wild коректор, аура транслуцентна пудра, бронзер и руменило од мур еуфорија палета bronzed, хајлајтер слик, есенс маскара за веѓи, моносенка бордо Орифлејм во комбинација со слик хајлајтер, еденс маскара, кармин wet n wild bare it all мешан со розево моливче
Има некој ефект, ама оригиналната не можев да ја најдам.. Спојлер: употребено Пудра Revlon Color Stay Catrice Camouflage коректор Avon Mark loose setting powder (белата) Meis кафени сенки од пазар Avon восок + сенка за веѓите Kармин бр 23 Golden Rose matte Аura contour palette Mаскара Golden Rose, црната со златно капаче
Антиталент сум за шминкање. Бидите понежни Спојлер: Користени продукти Пудра Gosh 12 Туш Aura Маскара maybelline lash sensational Коректор ysl Руж bourjois И моливче за уста од мода не знам кое бројче
@x.Daisy.x леле иста Ен Хатавеј си девојче, Бијонсе ми го зела зборот Прекрасна @macka91 мила, зрачиш!
Имам гел од Авон за веѓи на сликата Имам многу мнооооогу ретки веѓи.. не знам да излезам на крај со нив
Пробај да ги оставиш одреден период да ти растат, без да ги чупаш воопшто. Потоа види како ти се израснати и според тоа дај им некој подебел облик - доколку е можно, а остатокот пополнувај го со некое моливче/сенка/гел
Невозможна мисија ми е тоа. Не ги чупам. Не ми растат воопшто... Чупам по некое влакно што израснало надвор од линија и тоа на неколку месеци. Ако знаеш нешто ефикасно за растење веѓи кажувај ако не.. тоа е тоа... Додуша и аголот овде уште полошо заоблени ги покажува..
Рицинусово масло. Има во секоја аптека. Секоја вечер пред спиење ставај си на веѓите, сигурно ќе има некаков напредок.
Ако не сум грешка, чичково масло го поттикнува растот на влакното. Ке ја тагнам @Biodevojka да потврди или да каже кое масло е за таа намена. Едит: да, и рицинусово масло, како што пиша @marta993
Кај што одам на чупање, козметичарката и препорача на мајка ми да ги мачка со лук секоја вечер. Истиот проблем го имаше, па еве ги оправи. Не мириса многу, скроз малце, скоро па ич .