Спојлер: Користени продукти - Catrice hd пудра - L'oreal Infallible прајмер - гел за веѓи од есенс - моливче за веѓи од ГР - ГР велвет мат кармин - туш за очи од Catherine Arley - камена пудра исто - маскара Maybelline розевата маскара. - ГР теракота
Спојлер: Употребено Лице: La girl pro orange concealer Пудра Revlon Colorstay 240 Коректор Catrice 020 Камена пудра Ингрид Банана Пудра Mac руш Avon glow руменило. Аура хајлајтер Очи: Сенки Sephora, Aura, Maybeline,Sleek База за сенка Radiant Туш за очи Golden Rouse Маскара Golden rouse, Maybeline Ushas гел за веѓи Avon True молив за веѓи Catrice camoflauge коректор 020 Усни: Фармаси молив за усни. Кармин Golden rouse velvet matte 020 Течен мат кармин од малите.
Мачкај ги со масло го поттикнува растот без разлика какво ќе биде маслото секое помага можеш кокосово,орев или обично сончогледово..Јас на повеќе девојки кои доаѓаа кај мене за веѓи им го поттикнав растот со маслото.Го ставав после депилација со ленти бидејќи некои имаат почувствителна кожа и од лентите им се вцрвува местото (особено на тие за прв пат кои пробуваат со ленти,после стекнува навика и нема никаков проблем) но со маслото се избегнуваше и тој прв зафат така што го смирува местото.. Баш една девојка имаше исто како тебе проблем со растот на веѓите всушност таа и немаше воопшто влакна само на почетоците по две три некој за прв пат кога се чупала и ги зафркнал...и кога дојде немав што да чупам и ја прашувам кога последно ги чупаше,замислете што ми одговори "охоо јас од лани ги немам чупано!" И никако не и растеле само израстоци имаше подолу на очниот капак кои треба да се отстранат тоа и го сторив потоа и го исчистив лепилото восок од лентите и и ставив масло да отстои убаво да и упие на крај и ги нацртав со гел за веѓи и моливче,изблендав,ги поминав со коректор околу нив се и како нејзини природно изгледаа па си се бендиса и дојде уште неколку пати башка и реков дома да става од маслото и да не се чепка самата да ги чупа туку да доаѓа да и го отстранувам само вишокот а не делот каде треба да има веѓа...И кога гледам по некое време почнаа да и растат и по еден месец веќе ја гледам на инста со нова слика и пораснати веѓи Пробај нема да си во загуба или пак отиди на козметичар таман да ти ги оформат
senkive gi vidov vo temata sto posledno kupivte a eve sega i vo praktika odlicno izgledaat barem za sekojdnevni izleguvanja ke moze da mi kazes za koja cena go zede i od kade?
Очите се маслинести со тиркиз. Не се гледа многу. Знам дека е храбра комбинацијата ама така се чувствувам вечерва хаха.
@buba4e89 оваа и претходната шминка ти се врв! Најубави до сега. Многу убаво ти стојат потемни нијанси на кармин. Знам дека темава е за шминка, но морам да ти кажам и дека косата ти е совршена. Не знам дали те помешав со друга членка, но мислам дека имаше посветла боја на косата. Ако не сум те помешала, не ја менувај повеќе, преубава ти е вака.
Не сум сигурна, на самиот кармин не гледам никаде број, веројатно бил на некоја лепенка. Проверив на интернет па според сликите мислам дека би требало да е 050.
Krema za lice Aroma-Argan Liquid Silk Foundation-Natural Beige Essence Cosmetics Camouflage Full Coverage Concealer Cream-10 Nude Rival de Loop Contouring Palette Rival de Loop Shimmer Powder Essence Eyebrow Designer - 02 Dark Brown Catrice Cosmetics Eyeliner Pen Margaret Astor Big & Beautiful Boom Black Golden Rose Liquid Matte Lipstick 15
Спојлер: Користени продукти - Catrice hd пудра - L'oreal Infallible прајмер - камена пудра од Catherine Arley - ГР теракота руменило - моливче за веѓи од ГР - гел за веѓи од Есенс - туш L'oreal - сенки Maybelline Burgundy Bar - маскара Maybelline розевата - сјај од Малена @ванилала 32ка е карминчето
Значи секоја ден изгледаш убаво. Браво имаш мн убаво лице. Е Бубаченце вака нашминкана изгледаш прекрасно. П.С. досега најубаво изгледаш, продолжи вака и не мпра ништо да менуваш. oo
Спојлер: Користени продукти Healthy mix пудра, Essence коректор, Rimmel coral glow хајлајтер и бронзер, истото и на очите плус плаво моливче Davis, Essence розева маскара, GR мат кармин 07 Архива