Гледам дека често ставаш бело моливче внатре во окото и според мене немаш потреба да го правиш тоа пошо имаш и онака убави крупни очи. Пробај со кафеаво на пример.
Спојлер: Користени продукти catrice пудра, essence 16h коректор, mur палета бронзен,руменило и хајлајтер, сенки beauty glazed, essence rock n doll маскара, essence nude моливче за очи, essence гел за веѓи, wnw bare it all, безбоен сјај
Прекрасно . Сакам да те прашам околу сенките beauty glazed, дали се оние од ebay или сум грешка, ако не од каде се? и како си здоволна.
Да да тие се, ги нарачав од Али, гледав рецензии на јутуб и ми се допаднаа и навистина се прекрасни сенките во секој поглед како што може да се види и на сликите. Ја имам I got you палетката, така се вика
Се вклучив од лаптоп за да те видам бидејќи од телефон ми даде како да си бледа. Поточно целокупната шминка те прави бледа. За да немаш во иднина ваков контра ефект барем на усните да е поразлична бојата на карминот. Да не ме сфатиш погрешно, омилена си ми ова е само мала критика.
Да, немам мн јаки контури или нешто што ќе даде контраст за кармин намерно го ставив овој, сакам монохроматска шминка фала како и да е ))
Јеееј ти стигнаа сенкитее, едно по едно сите мислења ги прегледав само за да видам дали имаш објавено слика од шминка со палетата. Супер си како и секогаш си знаеш, немам замерка за тебе
Секојдневно Туш за очи Manhattan Eyemazing Liner Камена пудра Colourbox Кармин Avon Mark Epic Руменило Luxe Temptation
кој број е карминот убава нјуд нијанса би ти препорачала да си користиш водоотпорна(ради спуштените капаци) маскара повеќе ќе ги истакнеш очииттте
Rosy outlook е нијансата Фала на препораката, баш ради спуштените капаци не постигнувам ефект како што сакам во шминкањето, плус што сум многу далеку од професионалец
Eдна постара слика каде што експериментирав малце со шминката. Односно нанесов бело моливче и малку златна сенка за промена. Продукти: Боржуа Хелти микс пудра Кетрис туш за очи-мека четка Алведере бело моливче За веѓите користам крем туш, најпрактично ми е зошто бојата ми е слична со косата, а и водоотпорен е па не ми се бришат многу. Руж си користам од Аура корал нијанса. За сенката си најдов една финта од нет. Имам златна сенка моно, на Голден роуз ама не е пигментирана, па со едно масло од Авон што демек беше за лице ама не ми ефикасно ја мешам малку раздробена, се добива многу убава текстура и боја, а и трајна е.
Спојлер: Користени продукти Прајме Аура, пудра Катрис Хд , Есенс коректор, Мур бронзер, Слик хајлајтер ,маскара за веѓи Есенс, маскара Есенс rock n doll, сенки beauty glazed, сјај Гош 004, Балеа фиксатор
Ее значи немам коментар,стварно на некои им прилега темна коса,јас како вештерка би била Тебе многу убаво ти стои на бел тен црна коса,башка што и шминката ти се совпаѓа во целост како комбимација со сето тоа и изгледаш совршено особено со оваа боја на кармин баш си слатка И би ти препорачала повеќе да не ја менуваш бојата на коса бидејќи преубаво ти стои сегашната. Што се однесува до шминката,нежно нашминкана тушот убаво нанесен и се, но единствено потруди се повеќе да ги сенчеш веѓите на почетоците да не се јаки, туку со постепено блендање од почетоците кои треба да се побледи се кон кравиевите кои треба да ги дефинираш и обликуваш повеќе да ги зајакнеш со подебела пигментација. А за да не изгледаат нападно на почеток треба да се со послаба пигментација и блендани,така изгледаат поприродно. А за бледнањето е мн лесно, доколку имаш приметено на повеќето моливи за веѓи имаат четкичка која служи за блендање па со неа лесно ќе ти оди Само тоа ми е како мала забелешка во целиот мејкап изглед ,формата на веѓите ти е убава исто така. Симпатично изгледаш всушност како и секогаш си посебна но со исклучок но овој кармин кој ми остави посебен впечаток од тоа како ти стои