Вашата шминка низ слики

Discussion in 'Лице' started by s1a1n1d1r1a1, Aug 9, 2011.

1. 1209

1209 Форумски идол

Eдна постара слика каде што експериментирав малце со шминката. Односно нанесов бело моливче и малку златна сенка за промена.
    Продукти:
    Боржуа Хелти микс пудра
    Кетрис туш за очи-мека четка
    Алведере бело моливче
    За веѓите користам крем туш, најпрактично ми е зошто бојата ми е слична со косата, а и водоотпорен е па не ми се бришат многу.
    Руж си користам од Аура корал нијанса.
    За сенката си најдов една финта од нет. Имам златна сенка моно, на Голден роуз ама не е пигментирана, па со едно масло од Авон што демек беше за лице ама не ми ефикасно ја мешам малку раздробена, се добива многу убава текстура и боја, а и трајна е.

Untitled.png

piksooki, SV1911, gorde1 and 79 others like this.
  2. marta993

marta993 Форумски идол

Прајме Аура, пудра Катрис Хд , Есенс коректор, Мур бронзер, Слик хајлајтер ,маскара за веѓи Есенс, маскара Есенс rock n doll, сенки beauty glazed, сјај Гош 004, Балеа фиксатор
    Screenshot_20180127-225654.png 1517090245830.jpg

3. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Ее значи немам коментар,стварно на некои им прилега темна коса,јас како вештерка би била :rofl: Тебе многу убаво ти стои на бел тен црна коса,башка што и шминката ти се совпаѓа во целост како комбимација со сето тоа и изгледаш совршено особено со оваа боја на кармин баш си слатка :l: И би ти препорачала повеќе да не ја менуваш бојата на коса бидејќи преубаво ти стои сегашната. Што се однесува до шминката,нежно нашминкана (y) тушот убаво нанесен и се, но единствено потруди се повеќе да ги сенчеш веѓите на почетоците да не се јаки, туку со постепено блендање од почетоците кои треба да се побледи се кон кравиевите кои треба да ги дефинираш и обликуваш повеќе да ги зајакнеш со подебела пигментација. А за да не изгледаат нападно на почеток треба да се со послаба пигментација и блендани,така изгледаат поприродно. А за бледнањето е мн лесно, доколку имаш приметено на повеќето моливи за веѓи имаат четкичка која служи за блендање па со неа лесно ќе ти оди :) Само тоа ми е како мала забелешка во целиот мејкап изглед ,формата на веѓите ти е убава исто така. Симпатично изгледаш всушност како и секогаш си посебна но со исклучок но овој кармин кој ми остави посебен впечаток од тоа како ти стои :l:

4. Petra777

Petra777 Популарен член

Гооолем напредок! :clap:
    Од туш, вeѓи, кармин...
    Кога се сака, се може да се научи. :f:
    Не дека претходно беше лошо, сега е скоро па перфектно! Може само да затемниш веѓи, ја сум природно со темна коса и веѓи, истиот проблем го имам, се на кафено се моливчиња и римелчињата за веѓите...

cresa-jagoda, sorbet and koritsaki like this.
  5. marama

marama Форумски идол

@koritsaki убава шминка, но никако оваа боја на веѓи со оваа боја на коса. Премногу се светли и кафени и некако многу вештачки делуваат. Пробај со моливче на S-he, имаат супер темна нијанса, а и Аура имаат дуо сенка за веѓи која е и повеќе од одлична за со темна коса. Плус се супер и како сенки за очи, два во еден пакет :D

6. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Продукти: Loreal true match pudra, maybelline super stay 24 matte powder, #proartist konturi, korektor- max factor pan stick, сенки-mur iconic 1, хајлајтер- wet n wild precious petals, маскара- maybelline push up angel, кармин -GR velvet matte 14 i 03 мешано. 55FB11C5-69C9-4C27-BE16-FD4C0DB3B44C.jpeg 1A5070F9-B6E7-43F2-AE9F-F261B338DCCA.jpeg

7. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ви благодарам @marama @Petra777 @LadyInTheDark , да ви кажам очекував да ми искоментирате во врска со веѓите (а и сакав некој да ми даде совет) :) имам дома 3 моливчиња , ова претпоставував дека е мн светло и не го користев едно време , потоа земав на Лавера ама толку е пигментирано што многу ми е тешко да го нанесам па го користам како молив за очи , а пред месец кога бев во Скопје земав на Голден роуз и тоа некако темно ми изгледа :^) можете да видите пред неколку страни од минатата недела кога ставив слики на темава :)
    Здравје кога пак ќе одам во Ск ќе земам нешто од ова што ми кажа марама :)

marta993, eli25, marama and 1 other person like this.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

@koritsaki доказ дека practice makes perfect :D За разлика од првпат кога те видов пред некоја година, сега си левел про со шминкањето, ова е најдобро нешто од тебе до сега. Ептен ти одговараат вака светли веѓи, потемна коса, ептен ти стои бојава на коса да кажам успат и плус тушот многу ти е добро нанесен. Прекрасно стварно :inlove:

ludamaja10 likes this.
  9. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Ash brown гледај нијанса да биде,светло сиво (кафеаво) а не вака како твојата што делува на портокалово, ова не е ни за плавуши нијанса.Јас сум блондинка па не користам ваква туку токму пепеласто кафеаво 103 малена и одговара дури и на темни особи бидејќи е како сиво но не нападно а на светла кожа светло делува неутрално но не вака како на портокалов пигмен како ова кое ти го имаш нанесено. Аш браун делува токму вака:
    23201741_539405986394745_1647250350_n.jpg
    Göz-Rengine-Uyumlu-Gri-Saç-Rengi.jpg
    23146046_539370859731591_1119027077_n (1).jpg

Се работи за истото моливче и баш ми е интересно што кај секоја кожа делува со посебна пигментација што се совпаѓа со секој тен. На тебе убаво ќе стои бидејќи имаш светол тен и вака ќе ти изгледа [​IMG]
    Но и со темен тен го користат го имам испробано на девојче со темен тен бидејќи несакав црн молив на веѓи да и ставам уште тоа фали. И од тогаш само оваа нијанса ја користи. Но да ти ги споредам со сестра ми која е како мене блондинка, нема да поверуваш дека двете се со исто моливче правени :lol: иако темново девојче изгледа како да има ставено потемна нијанса но сепак неутрално и не нападно како црн молив. Одлично им делува бидејќи имаат темна кожа и самиот пигмент се менува и изгледа потемно на темен тен но сепак нијансата си го прави своето да не се нападни и нивните, бидејќи секако дека има разлика помеѓу ash brown и црн молив за веѓи. Инаку ова ти го кажувам за тоа доколку несакаш нападно темни веѓи. Мило ми е што ти се најде советот.:)

Last edited: Jan 28, 2018
    Priroden, PaLaVa, buba4e89 and 5 others like this.
  10. Acka22

Acka22 Популарен член

received_10213131620862963.jpeg received_10213131621382976.jpeg received_10213131620862963.jpeg received_10213131621382976.jpeg received_10213131620702959.jpeg
    И карминот на авон мат marvelous mocha

fallenangel, buba4e89, Salome and 8 others like this.
  11. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

@koritsaki да се вмешам и јас :lol: можеш да си земеш и да пробаш brow gel / brow pomade во некоја потемна нијанса, верувај дека убави ги прави веѓите, плус тоа за разлика од пример црно моливче гелот нема на прво ставање да ти остави јако црнило туку ќе си надоградуваш/сенчаш колку што ти е потребно.
    Моментално користам гел од Focallure, нијанса 04 Ash Brown; ако си ме приметила низ темава имам густи, чисто црни веѓи, ама среќа не ја земав најтемната нијанса, туку оваа е баш погодена, не прави да изгледам како да имам пијавици над очите :rofl: а имаш гелови и од ABH, Freedom Makeup итн., па разгледај си :)

@1209, ретко ставаш слики, ама морам да те прокоментирам; имаш прекрасни црти и со ненападна шминка успеваш да го истакнеш најдоброто - една од омилените на темава си ми :wasntme: :sun:

12. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Пуштај линк од помадата. И јас имам веѓи како твоите :D.

13. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@MagsDestiny да, порано пред околу 1.5 година го имав користено овој гел на Mac fluidine и беше добра нијансата ама потоа се стврдна некако и затоа не преферирам такви гелчиња :) со молив сега се научив и ми е полесно. Ти благодарам на советот :)

14. Matotheja

Matotheja Популарен член

Сите сте убави бре! :makeup:

fallenangel and Petar80 like this.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Поплукај ги, да не ги урочиш...хахаха

16. Matotheja

Matotheja Популарен член

Не можам да ги плукнам, ај ќе им кажам да ги с*рат кокошките. :P

fallenangel, ludamaja10 and baba Rada like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Многу убава.
    Ај пробај да го направиш малку подолг тушот, мислам дека би било перфектно.

ludamaja10 and ванилала like this.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

kikkki, SV1911, BoyL and 63 others like this.
  19. ilyan

ilyan Популарен член

Doozy, 1209, crimson and 3 others like this.
  20. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Фала тиии :$ Тушот ми е најпроблематичниот дел, ама секако ќе пробам. Мислам дека до гел туш би ми било полесно :)