Бидејќи мојот пост е избришан без да биде изменет пак ќе си прашам @MissAlena многу ми се допаѓа целата шминка. Конкретно ме интересира за кој хајлајтер станува збор барам исти таков...
Спојлер Maybelline Dream Pure BB Cream Skin Clearing Perfector Maybelline New York The Colossal Volum' Express Mascara Sephora црно моливче NYX моливче за веги Iconic 3 Eyeshadow palette NYX doll plum cream кармин
Сликава е од вчера, ужасно ме мрзеше да се шминкам „драстично“ како секој ден на забава па решив нешто по нормално, по свое да направам, и вака испадна.
Прајмер:Garnier 5sec blur Течна пудра:Estee Lauder Double Wear 1N1 Коректор:Maybelline Age Rewind Light Пудра во прав за baking:Bourjois Flower Perfection Loose Powder Камена пудра:Rimmel Stay Matte Transparent Контури и руменило Artdeco Most Wanted Palette Cool 01 Бронзер Benefit Hoola Хајлајтер Anastasia Beverly Hills Sun Dipped Молив за веѓи Golden Rose Longstay Browliner 105 Гел за веѓи Nyx Brunette 03 Primer за сенка Nyx Proof It Сенка Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette Туш за очи The Balm Schwing eyeliner и Essence Liquid Ink Waterproof Молив за очи Nyx Wonder Pencil Маскара The Balm Whats Your Type? Кармин Mac Retro Matte Ruby Woo
Прајмерот го имам купено одамна околу 300ден,имаше во ДМ порано но немам видено последно време...нажалост,бидејќи е мнооогу подобар од поскапите прајмери,еден од моите најомилени.
Одличен е, мене многу ми одговара. Ја фиксира и матира шминката, но не 100%, али кај секој различно. Јас имам доста мрсна кожа, така да... Воопшто не е тежок на лице и има пристапна цена.
Mногу повеќе ми се допаѓа како ти легнува хелти миксот на лицето. Со оваа пудра делува како да ти е светнато и како да има нерамнини. Мое мислење.
До самото лице ми е. Периодов не ми е баш нај нај, може затоа. И фала на мислењето, и јас ја преферирам Хелти миксот. @CameliaMiller Фала
Шминката ти е предобра како и секогаш ама не ми се допаѓа како ти легнува пудрата на лицето, предходната ти беше подобра.
Преубаво е и вака како за промена. Сепак она претходното ми е баш она што тебе ти прилега. Мислам и иксови да нашкрташ на очи, пак ќе биде погодок.
Прајмер Benefit Porefessional Течна пудра Bourjois Healthy Mix Light Vanilla Коректор Colourpop No Filter Concealer Fair 5 Камена пуда Rimmel Stay Matte Transparent Руменило The Balm Instain Blush Swiss Dot Хајлајтер The Balm Mary Louminizer Молив за веѓи Golden Rose Browliner 105 Benefit Gimme Brow 03 Прајмер за сенка Nyx Proof It Сенка за очи Kat von D Saint and Sinner Palette Маскара The Balm Whats your type? Кармин Lime Crime Low Cut Фиксатор L’Occitane Perfecting Mist
Како си задоволна од прајмерот на Бенефит? Доста е фален, а и солен, па одамна се мислам дали да го нарачам.