Многу се мислев дали да постирам Ова е за вечерно излегување , многу сакам да се шминкам , уживам додека го правам тоа
Ми се допаѓа темава, сакам да се шминкам па решив и јас да поставам нешто свое .На оваа слика ништо посебно, моливче, бела и златна сенка и маскара.Кога сум исончана ова ми е рутината.
Кога е шминкање во прашање, обожавам bold make up, ставам јаки бои, често мешам и многу бои, не сакам нежна шминка, ами впечатлива. Но, нели се во границите на нормалата, еве оваа шминка ми е за свадба, за навечер кога излевам, свадби, и некои свечени моменти - се шминкам вака, а за преку ден нормално не толку драматично. Кармин ставив јака корална боја и го измешав со циклама кармин, нешто измеѓу.
Искрено, не ми се допаѓа. Шминката воопшто не одговара, ни на бојата на косата, ниту на очите. Може да било без розевиот дел, ќе изгледало подобро. Инаку делот со тушот е добро изведен.
Последниве неколку месеци актуелни ми се кафеави,златни,бакарни сенки, и веќе пола година само така се шминкам... еве, истата шминка е, само едната слика од апарат, другата од телефон: