Дневна шминка (за на работа ) Моливчето за веѓи знам дека е светло (пред некоја недела коментиравме овде) ама морам да го истрошам
И ти како мене мака мачиш со проширени пори За да не се познаваат толку секогаш ставај некој убав прајмер пред пудрата.
Лоли, верувај имам фобија да стаам било што под пудрата освен крема. Не знам што кожа ќе беше, ама ниедна пудра не ми држи повеќе од саат. Ми плива по површината на кожата и ми се брише на допир. Се си мислам ако стаам уште нешто испод, прстот ќе ми пропаѓа ако го допрам лицево.
Немој, те молам. Во живо многу се познава посветло моливче за веѓи и неубаво изгледа. Ако сакаш да го дотрошиш, ставај од него на почетокот на веѓите, за поприроден изглед, а останатиот дел со боја на моливче што ти одговара .
Прајмер Benefit Porefessional Течна пудра Estee Lauder Double Wear Руменило Maybelline Light Mauve Хајлајтер Sleek Solstice Palette Молив за веѓи Nyx Micro Brow Ash Brown Benefit Gimme Brow gel 03 Сенки за очи Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance & The Balm Meet Matte Trimony Молив за очи Nyx Wonder Pencil Маскара Benefit Roller Lash Течен Кармин Meet Matte Hughes Sincere Мене ми се допаѓа некогаш посветол молив на веѓите,дава посвеж изглед на лицето...но мислам дека проблемот бојата тука е дека има warm undertone не дека е светла нијанса
Прв пат си во темава? Многу убаво си се нашминкала, само немој да се лутиш намали го малку тоа бјути фејс премногу те мазни во лицето и кај веѓите. Некогаш сакаме да процениме како стои некоја пудра. Марте како и секогаш супер и одлична.
Yep во право си,тек кога ја ставив сликата видов дека немам намалено бјути ефекти ме мрзеше пак да си ставам друга ,sorry.Иначе во другите слики сум sans бјути ефект
@marta993 Веројатно веќе станав досадна ама навистина само пофалби имам за шминката Природно, ненападно и софистицирано изгледаш Преубава
Недела,ден на експериментална шминка Прајмер Benefit Porefessional Течна пудра Bourjois City Radiance Rose Ivory Коректор Colourpop No Filter Concealer Fair 5 Камена пудра Rimmel Stay Matte Transparent Бронзер,Руменило,Хајлајтер Urban Decay x Jean Michel Basquiat The Gallery Palette Молив за веѓи Golden Rose Longstay Precise Browliner Гел за веѓи Nyx Eyebrow Gel Brunette Essence Make Me Brow 02 Прајмер за сенка Nyx Proof it Сенка за очи Urban Decay x Jean Michel Basquiat Tenant Palette Молив за очи Urban Decay 24/7 Glide On Glitter Rock Маскара Too Faced Better Than Sex Waterproof Течен кармин Lime Crime Stacy’s Mom (многу различно изгледа на слика и на живо) Течната пудра прв пат ја пробувам и имам мешани импресии.Не е ни лесна ни многу тешка и малку ми е чудна...Ја купив бидејќи има СПФ 30 и е доволно светла за разлика од другите на Bourjois.Healthy Mix сеуште ми е омилена
Течна пудра maybelline fit me- 115 Коректор wet n wild- light ivory Камена пудрa avon pressed powder- cool Бронзер essence sun club matte - 01 natural Хајлајтер wet n wild - precious petals Молив за веѓи golden rose - 102 Маскара golden rose cat walk Сенки essence contouring eyeshadow set - 02 Кармин- Avon - red supreme
Супер изгледaш, кoе брoјче е пудрaтa и дaли е мaлку пoжoлтa oд претхoднaтa пудрa, мислaм декa тaa ти беше Bourjois City Radiance (нијaнсa Вaнилa)
Фала инаку Катрисот ми е 010 и кога ја нанесувам на мене е помалку жолта (понеутрален тон има) од Bourjois City radiance во нијанса Ванила.