Коректор: Avon Colors мислам дека се викаше Пудра: Luxe и Rimel Stay Matte Камена пудра: Avon Colors Хајлајнер: Meis Бронзер: Avon True Color Сенки: Avon True Color и Naked Маскара: Supershock Avon Туш: Hudabeauty Молив за веѓи: Aura 01 Молив за усни: Malena
немаш ни пудра ни барем бб крема на лицето?кога одиш со волку впечатливи очи мислам дека можеш барем пудра и некое нјуд карминче да ставиш инаку не изгледа убаво(ништо злонамерно,нема љутиш) маскара задолжително
Се слагам ама може нема потреба од пудра. Нема што да покрива веројатно оти има чисто лице и вака тушов не.
во ред затоа и спомнав бб крема.И ги смалува очите шминката да ама приметив и на претходната слика дека ваљда она така си се бендисува само туш(нит маскара нит кармин, барем ете некое сјајче) на “голо лице“ не изгледа убаво
Мене ми се допаѓа како е тушов нанесен(не за дневно искачање,ama you do you како и да е).Баш е поразлично,креативно и како концепт е прецизно нанесен,чисти линии.Контрастот со белото е супер.Има editorial feel
Масло за лице Dirty works Течна пудра Bourjois City Radiance Rose Ivory Коректор Smashbox High Definition Concealer Fair/Light Камена пудра Rimmel Stay Matte Transparent Бронзер Benefit Hoola Руменило Bourjois Rose Ambre Хајлајтер Anastasia Beverly Hils Glow Kit Sun Dipped Молив за веѓи Golden Rose Precise Browliner 102 Гел за веѓи Essence Make me brow 02 Сенки за очи Urban Decay x Gwen Stefani palette Молив за очи Nyx Wonder Pencil Light Маскара L’Oreal Telescopic False Lash Молив за усни Colourpop Wild Nothing
Спојлер Овде се сликав после 6 часа носење на шминка ...Ја ставам ради веѓите бидејќи на првата сликата лошо изгледаат. Течна пудра - Ingrid Коректор - bh cosmetis и la girl velvet contour stick Камена пудра - Rimmel stay matte Бронзер - colour pop Руменило - wet'n'wild Хајлајтер - wet'n'wild и mac Веѓи - abh Сенки за очи -morphe ,mur и galaxy chic Трепки - bh cosmetics Молив за уста - bh cosmetis нијанса endora Кармин - colour pop нијанса fresh cut.
Фала )) инаку ГР од течните кармини број 16 и врз него моливче темно розева боја за да ја затемнам малку бојата на карминот која удира повеќе на портокалово.
Пудра wet'n wild Aura lift it up маскара Trend it up туш Golden rose течен кармин Essence молив за веѓи и маскара за веѓи Хајлајтер, контури и очи - големата палета
тебе не ти изгледа убаво но јас така сум навикната и сум алергична на пудра и не ја обожавам а тоа е мој стил на шминка.. Peace верувај во живо многу подруго изгледа јак туш на мене хехее Well thank you darling иначе не го користам толку често јакиот туш само кога сакам да се чуствувам моќно (нормално на свој начин)..
Женска, да се разбереме- супер ти е тушот нанесен, но ете таков ефект има. Искрено , тоа е. @fallenangel
Од памет се извадив, си помислив кој ме објавено во темава со шминка.Всушност си ме помешала со другата помалечка @FallenAngell. Инаку не користам туш во реалноста, ниту толку многу прејаки сенки како што ги забележав кај погоре креативни членки. Бидете ми поздравени, следен пат ќе ѕирнам кој како е нашминкан па може ќе научам да се шминкам.