Тушов за веѓи е доста тежок за контролирање и секако се забележува. Со моливче е поприродно, планирам да си земам некое ново и ќе го баталам.
Лице: Bourjois healthy mix foundation - 52 vanilla Aura cover me concealer - 301 vanilla Makeup Revolution luxury banana powder Golden Rose contour kit Nuobeier ball blusher - 04 Golden Rose mineral terracotta powder - 08 Веѓи: Focallure eyebrow gel - 04 ash brown Очи: Aura wing it up (sensitive eyes) eyeliner Rimmel extra super lash mascara Усни: Alverde лабело од невен Davis waterproof lip & eye liner pencil - 05 Aura absolute matte lipstick - 612 matte mess Финиш: Golden Rose makeup fixing spray
Спојлер: Употребено Очи: Radiant база за сенка Catrice коректор Sleek сенки Sephora сенки Wet'n'wild маскара Golden Rose маскара Avon True молив за веѓи Лице: La girl pro orange коректор Revlon течна пудра Catrice течен коректор Банана пудра Mac руменило во комбинација со avon glow бронзени топчиња. Ingrid камена пудра за контурирање Aura хајлајтер Усни: Аура молив за усни Marvelous mocha кармин
Бронзерот некако врти на портокалово. Мислам многу поубаво би легнал некој со поладен тон, а овој да го користиш кога би фатила малце боичка. Друго се е супер.
Не користам портокалов бронзер, мене воопшто не ми стои јас сум темна во лице. Ова се мешани бронзени топчиња avon glow на авон. Ги користам само овие и розево руменило. Поназад имам ставено слики од бронзерот. Сепак ти благодарам за забелешката.
Спојлер: Употребено aura прајмер, rimmel lasting finish пудра, miss sporty коректор, aura geisha транслуцентна пудра ,mur iconic division, essence маскара за веѓи, miss sporty маскара, mur euphoria bronzed , mur pro blush beyond, essence сјај за усни 
Спојлер: ..... Не дека се разбирам од шминкање али ај со друштвото од средно се собравме и така Ајлајнеро е од авон-avon true colour black ice Сенките ми се од орифлем-make up palette pure маскарата такоџе од орифлем-very me fat lash mascara лабелото-mixed berry collodial oatmeal lip balm над лабелото бапнав сјај на ѓо,тој ми е од орифлем-eternal gloss red И еве го мојо сурат луѓенца...тадааааам: П.С. пудра воопшто не клавам то ест клавам ама коќе ом на свадба(на шминкер ме стросваат тогаш) и je suis desole шо си зборам на дијалект
Имаш убаво чисто лице и не ни има потреба да се трупаш со тешки пудри, но би ти препорачала да користиш барем коректор за подочњаците, многу посвеж ќе ти го направи целокупниот изглед.