Тушов за веѓи е доста тежок за контролирање и секако се забележува. Со моливче е поприродно, планирам да си земам некое ново и ќе го баталам.
Лице: Bourjois healthy mix foundation - 52 vanilla Aura cover me concealer - 301 vanilla Makeup Revolution luxury banana powder Golden Rose contour kit Nuobeier ball blusher - 04 Golden Rose mineral terracotta powder - 08 Веѓи: Focallure eyebrow gel - 04 ash brown Очи: Aura wing it up (sensitive eyes) eyeliner Rimmel extra super lash mascara Усни: Alverde лабело од невен Davis waterproof lip & eye liner pencil - 05 Aura absolute matte lipstick - 612 matte mess Финиш: Golden Rose makeup fixing spray
Спојлер: Употребено Очи: Radiant база за сенка Catrice коректор Sleek сенки Sephora сенки Wet'n'wild маскара Golden Rose маскара Avon True молив за веѓи Лице: La girl pro orange коректор Revlon течна пудра Catrice течен коректор Банана пудра Mac руменило во комбинација со avon glow бронзени топчиња. Ingrid камена пудра за контурирање Aura хајлајтер Усни: Аура молив за усни Marvelous mocha кармин
Бронзерот некако врти на портокалово. Мислам многу поубаво би легнал некој со поладен тон, а овој да го користиш кога би фатила малце боичка. Друго се е супер.
Не користам портокалов бронзер, мене воопшто не ми стои јас сум темна во лице. Ова се мешани бронзени топчиња avon glow на авон. Ги користам само овие и розево руменило. Поназад имам ставено слики од бронзерот. Сепак ти благодарам за забелешката.
Спојлер: Употребено aura прајмер, rimmel lasting finish пудра, miss sporty коректор, aura geisha транслуцентна пудра ,mur iconic division, essence маскара за веѓи, miss sporty маскара, mur euphoria bronzed , mur pro blush beyond, essence сјај за усни 
Спојлер: ..... Не дека се разбирам од шминкање али ај со друштвото од средно се собравме и така Ајлајнеро е од авон-avon true colour black ice Сенките ми се од орифлем-make up palette pure маскарата такоџе од орифлем-very me fat lash mascara лабелото-mixed berry collodial oatmeal lip balm над лабелото бапнав сјај на ѓо,тој ми е од орифлем-eternal gloss red И еве го мојо сурат луѓенца...тадааааам: П.С. пудра воопшто не клавам то ест клавам ама коќе ом на свадба(на шминкер ме стросваат тогаш) и je suis desole шо си зборам на дијалект
Имаш убаво чисто лице и не ни има потреба да се трупаш со тешки пудри, но би ти препорачала да користиш барем коректор за подочњаците, многу посвеж ќе ти го направи целокупниот изглед.
Па задоволна сум, мене лично ми одговара. Не е многу прекривен но за тие што немаат изразени темни кругови под очи е таман. Штета што кај нас нема добар избор на нијанси. Не се собира воопшто и трае доста долго по нанесувањето.