Па задоволна сум, мене лично ми одговара. Не е многу прекривен но за тие што немаат изразени темни кругови под очи е таман. Штета што кај нас нема добар избор на нијанси. Не се собира воопшто и трае доста долго по нанесувањето.
Прв обид за cut crease Само око шминкав, па користено за него и околу него - Catrice Prime&Fine Eyeshadow Base - Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer 005 Light Natural - Maybelline Affinitone Concealer 02 Natural - Makeup Revolution Flawless Matte 2 - Focallure G04 Diamond (светки од Али) - Aura Face Contour Palette Dark (хајлајтерот) - Max Factor False Lash Epic - Malena Eyeliner Pencil 402 Закачив и GIFче
Мене ми се допадна обликот на веѓите, со соодветно моливче кога би ги надополнила би изгледале одлични бидејќи имаш прилично долги веѓи. Во врска со викторијански стил и јас го делам истото мислење.
Пудра-avon luxe Коректор-wet n wild Камена пудра-avon Молив за веѓи-golden rose Контура и Хајлајтер-aura face contour pallete Сенки-користена е aura face countour pallete Кармин-aura 612 matte mess Маскара-golden rose-портокаловата
Течна пудра Yves Saint Laurent Touche Eclat BD10 Коректор Colourpop No filter concealer Fair 5 Руменило Juvia’s Place The Saharan blush palette vol.2 Хајлајтер Sleek Solstice palette Молив за веѓи Golden Rose Longstay Browliner 102 Маскара за веѓи Essence Make me brow 03 Сенки Kat von D Saint and Sinner palette Маскара L’Oreal Telescopic False Lash Течен кармин Lime Crime Riot
@sofija014, јас би ти предложила или да ги исчупаш скрос веѓите однапред, или да ги скратиш влакненцата што стрчат. Само предлог, не мора да го прифатиш. Имам другарка со потполно ист облик на веѓи и напред и се целосно исчупани и преубави и се и предобро и стојат. Нема љутиш. Природно долги трепки имаш? Ми се допаѓа какви ти се трепките, па можеби би ја купила следен пат маскарата.
Секако, секој совет е добредојден. Него кога се работи за веѓиве, осетлива тема ми се хахах. Знам дека штрчат, ме нервираат, ама ме фаќа страв па да ги исчупам скроз однапред, се си мислам ко без пола веѓа дека ќе останам, па ќе треба да ги цртам, а не сум некој голем фан на овие денешниве eyebrow трендови. Ама да, може треба малку да ги шишнам напред. Природно трепките ми се долги но воопшто не ми се поткренати. Маскарава од мејбилајн си ја врши работата, многу убаво ги навиткува.
Јас само би ги скратила со ножички на твое место за да бидат во склоп на горната линија на веѓата и супер ќе испаднат, многу посредено