Се немам нашминкано со сенки многу долго време. Вообичаено ставам туш и покрај долните трепки понекогаш молив во зелена, тегет или виолетова боја. Се појави желба и за сенки, па еве што добив.
Се согласувам, шминкава е премногу шарена, а бојата на косата прави да е уште по кич. А тушот ти е супер. vaga95 преубаво ти стои шминката! Толку едноставна со земјени нијанси, а сепак убаво ти ги истакнува очите. marama треба почесто да си се шминкаш вака, многу убаво изгледа.
Римел на essence, 209 денари е, но има црн и розев, тука на сликата имам ставено од црниот. На почетокот супер беше, но на мене некогаш и мн. ми ги спојуваше трепките, но секој има различни трепки. Али за убав, убав е и големи ги прави
Во живо боите се појаки, тоа нормално. Вака изгледа дека имам користено само две бои сенка, ама повеќе се
Трепките не ми се добро залепени ( не ми замерувајте) Во живо боите се многу подобри, ама така е тоа кога сликаш со блиц
A-j-a кои сенки ги имаш користено? Имав една од мејбилин многу слична, ама не можам никако да ја најдам пак.Преубави се инаку.
^^^ Бидејќи се кратени сликите каде ми е минијатурно лицето дека се одалеку сликани па така да не се чисти да видам убаво што се сум ставала и мучкала. А и дека не се шминкам исто туку секогаш сум различно нашминкана па затоа ако ме држи добро памтењето мислам дека ги имам овие сенки на мене: catherine arley 01 ( мат бела сенка) и 04 ( светкава црна сенка) Lamis Creation 29 неможам да најдам слика од неа, сенката е светло кафено-сива боја Essence stay all day long lasting eyeshadow 02 glammy goes to (златна боја) essence all about nude темно кафената и љаљаковата сенка И на крај многу тенко изцртана линија со туш, маскара и тоа е тоа. Вака на сликите прокрај толку сенки ставено изгледа просто и едноставно како секојдневна шминка, а уствари изгледаше доста гламурозно и секси. Во живо изгледаше потемно убаво се гледаше прелевањето на сенките една во друга.