@sofija014 Леле немој да ги чупаш скроз. Скрати ги со ножички во линија на горниот дел од веѓата. Како што вика ванила многу посредени ќе изгледаат така. Ако ги исчупаш ај што ќе ти се куси многу, после кога ќе фатат да подникнуваат.
Спојлер: Користени продукти Ingrid -течна пудра Rimmel stay matte -камена пудра Bh cosmetics-коректор La girl stick коректор за контур Colour pop -бронзер Wet'n'wild-руменило Хајлајтер- mac Сенки -мур ABH - веѓи Bh cosmetics (muse )-молив за уста Colour pop (dopey) -кармин
@sofija014 немој немој да ги чупаш..Оваа глупост ја направив во прва средно не си свесна каква бев сите ме гледаа ко од марс да сум падната..Додека ги средив поминаа добри 2-3месеци..Иначе вегите ми се скроз исти како твоите напред ми се многу многу ретки и кога се скратени пак исто не ги сакам ич..А ич не ми оди со моливчиња гелови неможам и неможам да се научам..А на козметичар ми ги праават прекрасно
Користени продукти: - Очи и веѓи ----- Essence I <3 colour intensifying eyeshadow base ----- Avon matte eyeshadow quad - Au Naturale (Сенката под број 2 ја ставив на веѓите за да ги затемнам малку зошто многу ми се светли) ----- Krka Miss Sporty eyeshadow - 101 ----- Deborah (од еден комплет е, не е веќе во продажба, тоа е сината сенка) ----- Essence eyeshadow - 06 (мислам, зошто е избришано. Inner highlight ми е) ----- Golden Rose eye pencil kohl Kajal - blackest black ----- Avon eyeliner kohl - cobalt blue ----- Avon Mark - big & style volume mascara - Лице ----- Green business company (крема ) ----- Impala cosmetics - 01 ----- Krka vitaskin beauty compact powder - 10 ----- Dinamik by Catherine Arley - Diamond shine highlighter ----- Deborah brick blush (Од истиот комплет како сенката) ----- Catherine Arley silky touch setting spray - Усни ----- Avon true colour glimmerstick lip liner - mystery mauve ----- Golden rose liquid matte lipstick - 13
Искрено ме мрзи да одам да ми ги средат. Не им се замарам, зошто за помалку од месец ми стануваат такви...
Zatoa mozes sama da si gi cupas. Inaku sminkava voopsto ne e dobra. Senka ti vleguva vo vegite, ne e blendano. Ednostavno ne e dobro.
Auu kako taka ma te mrzi mlada devojka si so ubavo lice..ajde sredi toa vejgite pa da te vidime ubavo
Веѓите кога ќе ги средиш ќе ти дадат сосем нов лик на лицето. Најискрено, не изгледа воопшто убаво ни за женско ни за машко око. Колку сакаш убаво и професионално нашминкај се, џабе е ако веѓите се вакви. Најдобронамерен совет, не се навредувај плис Чекаме средена слика
Спојлер: Користени продукти catrice hd, Essence коректор , Aura geisha транслуцентна пудра ,mur iconic division, mur eat sleep repeat, davis моливче виолетово,miss sporty маскара , Есенс маскара за веѓи, essence бронзер, mur blush beyond ,malena colorfast 117, сјај за усни
@Zaljubena26 девојко сама се шминкаш..? Пре прекрасно немам зборови..Никако да научам бар малку од малку да се шминкам
Не е толку лоша шминката колку што стварно треба да ги средиш веѓите. Јас цел живот сама ги чупам, не ми се совршени, ама пак имаат некаква форма. Кога еднаш ќе ги дотераш после само кубеш кај ќе никне Хајлајтот ти е токму кај вишокот влакна, затоа не се гледа и изгледа како самата сенка до веѓи да ти е. Кога веќе ќе се чупаш, 2-3 подникнати влакненца лесно се маскираат со коректор. За друго немам замерка Можеби cut-crease да правиш малку пониско, и блендирај @marta993 предобро, како и секогаш