Не сум толку бледа, камерата ми води инает Лице: Bourjois healthy mix foundation - 52 vanilla Aura cover me concealer - 301 vanilla Aura cover me concealer - 303 caramel cream Makeup Revolution luxury banana powder Golden Rose contour kit Golden Rose mineral terracotta powder - 08 Веѓи: Focallure eyebrow gel - 04 ash brown Очи: Aura wing it up (sensitive eyes) eyeliner Essence curl & hold mascara Усни: Alverde лабело од невен Golden Rose longstay liquid matte lipstick - 16 Golden Rose longstay liquid matte lipstick - 24 Финиш: Golden Rose makeup fixing spray
Многу убаво си нашминкана. Забележав дека два коректора од Аура користиш. Која нијанса ти одговара повеќе? И јас ја користам истата нијанса од Healthy Mix а сакам да го пробам коректоров.
Благодарам За осветлување на пределот под очите ми е добар 301, тој е најсветлата нијанса со жолт подтон, а инаку 303 го користам повремено кога ќе ми се појави некое ептен црвено мозолче зошто ми е ист со тенот па убаво ми покрива
Спојлер: Користени производи max factor lasting performance golden rose contour kit Morphe palete 350 M Mac blush Mac highlighter Nyx eyeliner Oriflame eyebrawn kit Satin mauve essence Спојлер
Обид 3. Најнеуспешен до сега Сакав да си поиграм со потемни бои ама... Гифот во спојлер, едитнат е малку. Спојлер Спојлер: Користени продукти - Catrice Prime&Fine Eyeshadow Base - Essence All about matt! Fixing Compact Powder - Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer 005 Light Natural - Aura Face Contour Palette Dark - fixing - MUR Flawless matte 2 - Golden Rose Terracotta Eyeshadow 101 - Alverde Lash Extension Duo-Mascara 2. Ultra Black - Maybelline Master Drama kohl liner - ultra black - Malena Eyeliner Pencil No. 402 - Essence All About Roses eyeshadows palette - Aura Wing It Up liquid eyeliner - Aura Power Lashes Oh So Pretty 13
Да знам Ваквите шминки рекреативно ги правам, не искачам вака од дома Надвор "безбедно" играм. Веќе избришав окото
Очи: База за сенка Радиант Сенки Sleek, the burgundu bar maybeline Golden rose туш за очи Golden rose златна маскара Веѓи - молив за веѓи Есенц Лице: Пудра Ревлон La girl pro orange коректор Катрис течниот коректор 020 Банана пудра Mac руменило Abh hajlajter Усни Молив за усни nyx + velvet matte кармин 03
Па таква и е формата на устата, што може да направи во врска со тоа? @CameliaMiller Како ти е постапката? Мене вака ми се покажало најуспешно: Ставаш темна сенка, блендаш, кога ќе бидеш задоволна со изгледот на четка сплескана земаш коректор и ја исцртуваш светлата линија каде што сакаш да ти биде. Така излегува попрецизна и убаво се гледа каде е поделбата темно-светло.
Таков е обидот, но... светлата линија ми е ептен тешко прецизно да ја нацртам, зошто очиве имаат толку линии и се "подуени" што навистина ми е проблем што било да остане на свое место. Еве слика од нешминкано око, гледајќи право. Од сите мои физички маани, најголем комплекс ми е ова
Ками - it is what it is. Јас имам капаци слични на твоите. Не се толку спуштени, ама ако линијата на тушот е малку подебела, капакот ми ја покрива. Значи мора внимателно да ставам тенка линија туш за да не го "затвори" окото. За сенки е поразлично, затоа и најчесто ставам само сенка (најчесто кафеава, мат) и маскара. Мој совет е да избегнуваш сенки и да нагласиш друг дел од лицето, пример јас акцент ставам на усните. Едно што не сум толку вешта со сенки, друго што лесно можам да утнам и ефектот да е лош, па очите ги ставам во втор план. Добро исцртани веѓи, хајлајтер и руменило и добра нијанса на кармин имаат одличен ефект, и јас лично повеќе си се свиѓам така.