Благодарам За осветлување на пределот под очите ми е добар 301, тој е најсветлата нијанса со жолт подтон, а инаку 303 го користам повремено кога ќе ми се појави некое ептен црвено мозолче зошто ми е ист со тенот па убаво ми покрива
Спојлер: Користени производи max factor lasting performance golden rose contour kit Morphe palete 350 M Mac blush Mac highlighter Nyx eyeliner Oriflame eyebrawn kit Satin mauve essence Спојлер
Обид 3. Најнеуспешен до сега Сакав да си поиграм со потемни бои ама... Гифот во спојлер, едитнат е малку. Спојлер Спојлер: Користени продукти - Catrice Prime&Fine Eyeshadow Base - Essence All about matt! Fixing Compact Powder - Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer 005 Light Natural - Aura Face Contour Palette Dark - fixing - MUR Flawless matte 2 - Golden Rose Terracotta Eyeshadow 101 - Alverde Lash Extension Duo-Mascara 2. Ultra Black - Maybelline Master Drama kohl liner - ultra black - Malena Eyeliner Pencil No. 402 - Essence All About Roses eyeshadows palette - Aura Wing It Up liquid eyeliner - Aura Power Lashes Oh So Pretty 13
Да знам Ваквите шминки рекреативно ги правам, не искачам вака од дома Надвор "безбедно" играм. Веќе избришав окото
Очи: База за сенка Радиант Сенки Sleek, the burgundu bar maybeline Golden rose туш за очи Golden rose златна маскара Веѓи - молив за веѓи Есенц Лице: Пудра Ревлон La girl pro orange коректор Катрис течниот коректор 020 Банана пудра Mac руменило Abh hajlajter Усни Молив за усни nyx + velvet matte кармин 03
Па таква и е формата на устата, што може да направи во врска со тоа? @CameliaMiller Како ти е постапката? Мене вака ми се покажало најуспешно: Ставаш темна сенка, блендаш, кога ќе бидеш задоволна со изгледот на четка сплескана земаш коректор и ја исцртуваш светлата линија каде што сакаш да ти биде. Така излегува попрецизна и убаво се гледа каде е поделбата темно-светло.
Таков е обидот, но... светлата линија ми е ептен тешко прецизно да ја нацртам, зошто очиве имаат толку линии и се "подуени" што навистина ми е проблем што било да остане на свое место. Еве слика од нешминкано око, гледајќи право. Од сите мои физички маани, најголем комплекс ми е ова
Ками - it is what it is. Јас имам капаци слични на твоите. Не се толку спуштени, ама ако линијата на тушот е малку подебела, капакот ми ја покрива. Значи мора внимателно да ставам тенка линија туш за да не го "затвори" окото. За сенки е поразлично, затоа и најчесто ставам само сенка (најчесто кафеава, мат) и маскара. Мој совет е да избегнуваш сенки и да нагласиш друг дел од лицето, пример јас акцент ставам на усните. Едно што не сум толку вешта со сенки, друго што лесно можам да утнам и ефектот да е лош, па очите ги ставам во втор план. Добро исцртани веѓи, хајлајтер и руменило и добра нијанса на кармин имаат одличен ефект, и јас лично повеќе си се свиѓам така.
И јас имам такви очи, те разбирам Баш прочитав пред некој ден што си пишала за пластична, и ја цело време тоа го размислувам кога ќе „остарам“ дека би сакала да направам Инаку, не за презицноста, мене ми изгледа тоа океј туку за самата линија, мислам дека треба да биде по истакната, т.е. побела. По драстична да биде разликата, бидејќи тука некако како изблендана да е над тушот. Пробај и со кафени сенки ако имаш мислам убаво ќе ти стојат на окото. https://imgur.com/a/rqbaM Ова е хелпфул.
Спојлер Прајмер-Balea Пудра-Alverde Молив за веѓи-Alverde Сенки пазарски некои, стари се Маскара -Maybelline Руменило- Essence Молив за уста од тие дебелите на гр
Јас сакам, ама многу сакам шминкани очи Затоа и толку замарање. 99% се шминкам мат, земјени тонови зошто со нив сум на безбедно. Овде сликиве ми се експерименти по дома, во слободно време.