Шминката е океј само веѓите можеш да ги потсредиш. Одлична шминка многу убаво ти стои моливчето. Прекрасно нашминкана ,како си задоволна од маскарата за трепки ?
Кога ја погледнав шминката, прв впечаток ми беше дека пудрата не ти е соодветна. Потоа, ми изгледа дека сликата има и ефект (веројатно beauty face). Мој совет е да пробаш друга пудра, оваа не е доволно покривна (се познаваат акните т.е. флеките од акни) и пудрата не ти "лега" добро на лицето. Пример, кај образите е океј, ама кај носот и под очите не е баш добро нанесена а на челото ми изгледа како да си ставила нешто за контура. Понатаму, не сум фан на руменила а ти си нанела руменило на прилично голема површина. Со помалку хајлајтер и помалку руменио би изгледало многу подобро. П.С. Гледам дека користиш aura - cover me, пудрата е околу 400 денари? За таа цена можеш да купиш подобра пудра која ке ти стои подобро.
@Alisa22 одлична е, преубаво ги витка трепките, им дава волумен и во текот на денот не ми се рони и не ми остава црно под очите. Посува е и тоа ми се допаѓа.
Eyeshadows kylie, sleek and burgundy bar maybeline Mascara Golden Rose - the gold Avon true eyebrow liner Revlon colorstay foundation 240 La girl pro concealer orange Catrice liquid concealer Ben Nye banana powder Avon glow bronzing pearls Aura highlight Golden rose lipliner + huda beauty lipstick matte
Може да го сликнеш моливчето за веѓи? И јас имам црни веѓи и никако неможам да си најдам нијанса што ми одговара
Ја тагнувам @lovemme , се интересираше за пудрата на Kat Von D. Да напоменам дека го имам исклучено beautyface на телефонот. Со еден зум може да се забележат моите проширени пори можам да кажам дека пудрата во прав го прави перфектно лицето повеќе од течната пудра (за жал и ми е при крај веќе ) во наредна прилика (да начекам попуст) во врска со порите ќе го тестирам прајмерот на Benefit porefessional matte rescue и пудрата во прав porefessional zero shine и обавезно ќе ставам слика +кремасто моливче Erre Due no.22
@koritsaki како си задоволна од tattoo liner-от на Kat Von D? Подолго време го користиш? Кажи збор два, со намера сум да го купам па собирам мислења
Презадоволна сум , овој јас што го имам е deluxe size (ми го дадоа подарок кога ја купив пудрата), го користам од февруари секој ден и се уште ми трае , има интензивна црна боја и не бледнее во текот на денот (се додека ја избришам шминката). Би го земала повторно , да знаеш во грчката Сефора цената е 21 евро
Се изнасмеав на сликава морбидна реклама , но навистина е траен пробај го , мислам ќе бидеш задоволна
Пудра - ингрид идеал мат сенки - меис веѓи - есенс маскара - евелин кармин - ревуар туш - тренд ит ап
Спојлер: Употребено Bourjois perfect 123 foundation Catrice concealer Essence eyebrow liner Gr eyeliner Maybeline colordrama eyeshadow Gr mascara - the gold Gr lipliner Gr lipstick liquid matte Banana powder ben nye Avon glow bronzing pearls Aura highlight La girl pro orange concealer Pop feel green concealer