За масна кожа е, денес прв пат ја носам, па ќе пишам утре, задутре впечаток. На прв поглед е многу лесна и лицето изгледа многу добро, немам бјути вклучено.
За вечерно излегување Спојлер: користени продукти Маскара: s.he stylezone deep black false lash Сенка за очи: Alverde eyeshadow quattro Коректор: Catrice liquid camouflage Пудра: Avon true colour Кармин: Focallure matte 01
Првиве слики се на различно осветлување сликнати, а последната не е сегашна, сликана е со минатиот телефон, затоа квалитетот не е баш добар. Инаку, тоа светкавото е сребрен туш Moda.
@Anabelle.Amorette морам да ти искоментирам, имаш прекрасни веѓи Преубаво се шминкаш, стално ти ги гледам сликите, ама посебно во веѓите сум ти заљубена Се извинувам ако сум офф
Многу убавоо ии те замислив плус со вештачки трепки ептен ќе го разубават изгледот сенките и тушот ќе дојдат до израз
Користени продукти: Mark сет за веѓи deep brown, најдобро нешто што сум користела за веѓи. Туш за очи Catrice мека четка Римел Miss sporty при крај ми е ама многу ми е погоден, а гледам го нема веќе тој. Пудра базна течна на Боржуа Healty mix стално неа ја користам и одозгора матирана со Mark пудра во прав, многу е убава, малку светкава, дава нежен сјај, со жолт подтон. Руменилото ми е Голден роуз 07 Tan Glow, многу убава нијанса за лето, омилена ми е. А под него за контурите имам користено темна нијанса од Голден Роуз пудрите во стик. Кармин од Авон, корал мат, не можам да ја видам бројката оти е излижан и стар веќе.
Премногу употребен бјути-фејс. Намали малку за да се види убаво како ти легнала пудрата или коректорот. Поздрав
Низ Скопје не знам каде го има, ни го купија мене. Мислам дека од ГР исто имаше слични вакви, со поголема пигментираност.
Спојлер: Слика 1 Лице : Подлога -Baby Skin Пудра - Боржоа 123 Контури - Алиекспрес Руж -/ / / / Хајлајтер- Алиекспрес Очи: Сенки- Алиекспрес Глитери - / / / Веѓи- Аура Трепки- Аура 04 УСТА: Сјај во боја (број нема) Спојлер: Слика2 Лице : Подлога - Фармаси VFX pro Коректор - Фармаси 04 Контури бела / Алиекспрес Контури кафено - Фармаси Руж- Фармаси 14 Хајлајтер - Фармаси Очи : Сенки на алиекспрес + фармаси хајлајтер Туш: Фармаси Плав молив за очи : Фармаси+ Малена Трепки : Аура 04 Веѓи : Аура Уста: Молив импала 228 кармин голден роуз бр 18 течен кармин Nyx бр 02