Za dzabe e probvav svetki se krupni ne e pigment i nema shansa da ne se gleda preminot Sepak fala za sovetot
Никако тазе шминка да сликам Сепак, оваа шминка е после 6+ саати носење, и морам да ја испофалам Марокан Спајс на Фенти, златната сенка е од таа палета, ни коректор, ни влажна четка, само прајмер (На Урбан Декеј, штета што толку долго не ми се даваа пари за него). До сега светкава сенка толку долго да ми трае не се случило, ниту кога ме шминкале про. Посебно сум воодушевена затоа што имам апла спуштени капаци и постојано има допирање на кожата помеѓу горниот и долниот капак. На сликава не се доловува светкавоста, за жал Користени производи: Катрис молив за веѓи, Авон Марк perfect brow gel pot - мешано и светлата и темната Маскара Авон Super Shock Urban Decay Potion Primer Original Soph X MUR Extra Spice Fenty Beauty Moroccan Spice Zoeva Caramel Melange Soph X MUR хајлајтер Пудра која очигледно ужасно веќе изгледа (и не би ја купила пак, некако не ми е за сува кожа - Bourjois 123 Perfect помешана со Revolution Pro undereye primer - ја мешам со ова на цело лице за колку-толку да ја освежам) Коректор Maybelline Age Rewind Light Коректор Maybelline Affinitone Не се гледа, на остаток од лицето имав Rimel Natural Bronzer, хајлајтер Soph X MUR, на уста Аура кафено моливче и Soph X MUR кармин Cake
Свадбарски мејкап Сакам понежна шминка, но овојпат еве малку да сменам и експериментирам Види го прикачениот фајл 443934 Спојлер: Употребено Види го прикачениот фајл 443935
Bourjois 123 perfect е за комбинирана/ масна кожа, затоа не ти одговарала. Никако не е за сува затоа што има мат финиш и истакнува суви делови. Ама затоа од Healthy mix мислам дека ќе бидеш задоволна. Мене ми е одлична зимно време кога кожата ми е посува. Некоја сугестија би сакала да ти дадам Избегнувај да ставаш светкава сенка на внатрешниот агол на долниот капак од окото. Имаме многу слична форма на очи и сум приметила дека кога ќе ставам хајлајт светкава сенка на аголот на горниот капак е ок, ама ако има и на долниот, прави да изгледа како да имам подочњаци и ми дава некој ефект на уморни очи. Не знам дали е до фотографијата, ама можеби моливче/ сенка за веѓи со сивкасто- кафена нијанса ( односно поладно кафена) повеќе би одговарало на твоите веѓи. Знам колку се тешки паднати капаци за шминкање, ама ти си завршила одлична работа. Јас се уште се борам со нив
Веѓи уште не знам да средам Еден ден и до таму ќе стигнеме Јас имам мрсен нос со се' останато пустина суво, хаос. Планирам да ја земам Хелти Микс
Користени производи: Bourjois 123 Perfect пудра MUR Banana пудра Rimmel Natural Bronzer Soph X MUR хајлајтер Soph X MUR Extra Spice Fenty Beauty Moroccan Spice Avon Supershock маскара Catrice молив за веѓи Maybelline Age Rewind коректор Catrice Liquid Camouflage коректор Eos лабело Aura молив за уста Maybelline течен мат кармин
Не ми се допаѓа како ти легнува пудрава. Ти ги истакнува порите, прочитав погоре дека погрешната си ја земала, бидејќи оваа е за комбинирана кожа. Сега за да ја потрошиш дали ја имаш користено пудрава со пудра во прав или камена пудра? Пробај ја и таа комбинација. Инаку, сенкиве ти се прекрасни, богата пигментација се познава. Ќе те биде.
Пудрава ја мешам со едно кило хидратантна крема за колку толку да не изгледам како краста. Никаква камена пудра немам ставано, освен бананата на МУР и тоа минимално под очи, колку да фиксирам коректор. Инаку имам комбинирана кожа, екстремно сува секаде и мрсен нос, со по некоја бубулица на брада ама деф. следно ја земам Хелти Миксот да ја пробам
Очите т.е сенката ти е супер нанесена. Боите совршено вклопени и баш ти прилигаат. Браво! Менувај пудра и веѓите понежни, не ги наглсувај и не ги ,,дебели" зошто си плавушка. Подобро ќе те стојат поприродни и не нагласени. Позз...
Пудра ингрид идеал мат, коректор катрис хд, маскара голден роуз драматик, туш голден роуз новиот, хајлајтер и бронзер аура, веѓи аура дуо за веѓи и маскарата од есенс, црно моливче за очи од голден роуз, палета со сенки од makeup revolution и кармин од аура.
Фала ти Да, чисто лице имам и веројатно затоа ама и задоволна сум од пудрава, добар состав има, мене бар ептен ми прија, пробај ја ако сакаш, можеби и тебе добро ќе ти делува, а и на попуст кога е во каталогот за тие пари е супер.
Евелин пудра, маскара голден роуз, веѓи дуо со сенки на аура и маскара за веѓи на есенс, лице се аура, сенки на maкeup revolution, кармин аура и сјај на тренд ип ап.