Затоа што ти се собира и затоа што не ти покрива убаво. На првата слика тоа го забележав, на втората слика не се познава многу. Хелти Микс земи го ако имаш можност. Јас го имав тој на Аура што го користиш сега ти и исто вака ми беше ама ми остана малку и го фрлив.
Благодарам Ми се допаѓа и мене маскарава , но има некоја воденаста формула и поради тоа не можам втор слој да ставам , одма се слепуваат трепките.. нова е па затоа, кога ќе се засуши подобра ќе е
Прекрасно Постирај ни почесто во темата, фалеше Маскарата одлично ти стои инаку, трепките ти се совршени
Преубаво Може да ми кажеш која маскара ја користиш бидејќи освен The Shock не можам ништи друго да прочитам и дали ја има кај нас во Скопје или од Грчка ти е купена?
@Feminka22 маскарава The shock e на Yves saint laurent, јас ја земав од грчка , на попуст 23 евра. Истава ја имаат и во Еликсир а и во Космо мислам само за цената незнам колку е во Мк. Edit - Најубаво е да пробаш на лице место како ќе е на твоите трепки , бидејќи една моја другарка истава маскара ја проба среќа и трепките и беа како да немаше маскара ставено
(Сликава е после неколку часа откако ја носев шминката, карминот малце го поправив ама сенката ми е подизбришана, имам спуштени капаци па... ) Види го прикачениот фајл 448759 Спојлер: Користено
Инаку освен на очите, немам ништо друго ставено. На лицето немам ништо, затоа имам и црвенило. Целта ми беше само окото нашминкано да го сликам, не дочекав за на крај кога ќе имам комплет шминка Спојлер: Користени производи сенки за веѓи на sh-e stylezone користени сенки за очите: hudabeauty rose gold naked heat h&m палета светкави гел-сенки на meis туш: golden rose вештачки трепки: house of lashes -tinker bell
Фала ти, ама периоди се во прашање хахах. Некогаш ми е чисто, некогаш не. Инаку постојано користам маски, кои купечки кои сама си ги правам. За нега освен пена за миење на лице, мицеларна вода и хидрантна крема не користам друго. Јас повеќе имам проблеми со митисери бидејќи имам мрсно лице отколку со акни.
После пилинг и после некои маски кои ми го сушат малку лицето ставам крема на росал со авокадо бидејќи е малку помрсна, а инаку секојдневно ги користам оние креми на авон што се за цело тело и за лицето, бидејќи ем хидрираат,ем брзо упиваат и се многу лесни. Плус предобро мирисаат, од сите имам по една
Пудра - Свиленката течна пудра Luxe Avon со 3Ф 20,камена пудра Umbrella compact powder. Коректор-Avon true colour. Маскара- Avon true ultra volume(lash magnify mascara. Сенки -Meis. Контури -Seven Cool (define &shading contour powder kit). Бронзер-исто Seven Cool shimmer highlighter. Кармин -Avon true mat (Marvelous Mocha). Веѓи - самоодтречко моливче за веѓи Avon true dark brown.