Мразам многу шминка! Коа ќе ги видам оние албанкине и турчинкине на свадба (па и за секој ден, не зборам за сите туку токму за ТИЕ)... катастрофа. Најнежна варијанта, со природни бои во зависност од тенот, бојата на очите и косата и супер изглед. А вака понападна шминка ок некогаш и тоа иде, за некоа свечаност коа знаеш дека ќе те има доста на слика . Инаку општо и јас шминкам, и себе и други и тоа доста добро, но немам слики да ви покажам Во секој случај бидете си природно убави, верувајте и чувството е дааалеку подобро!
Еве нешто,од по слики корпнато. Фрст,малце посветкав,погламурозен изглед на очи.Тука ми се очите отворени и гледам надоле,затоа ми изгледа ретардирано малце окото,ама не ми е.Бар мислам дека не ми е. A да ,и немам вештачки трепки.Природно големки ми се. Друго,обично црно смоки ајс.Неможе баш да се види ПРИбидејќи овој пат окото е нели ,целосно отворено. И трето,како секојдневно си ги носам очите. Шала на страна,вака се шминкам за секој ден,туш маскара ,енд реди ту гоу. Малце криви очите,ама пак дека гледам на сите страни,шта чеш..свестрана девојка Епа само очите ви ги прикажав,зошто тотално би постанала не анонимна.Усните може да ги добиете во некој следен пост.Вака ептен ќе ме составите.
Утре чекам роденден и ова беше пробна шминка [секогаш си прам по една пробна ] малце поубо изгледаше во живо ама јас од ко се нашминкав одма слика за на фемина XD хуху Се надевам арно е
Еве како ми беа нашминкани очите.. ова е од пред неколку недели Знам дека е едното окце сликнато али тоа е..
Нејм, замерки само за веѓите, т.е. за едната, оти само таа се гледа. Не знам каков ти е ликот и какви веѓи ти стојат, но не е лошо малку да ги кацнеш тие долгите влакна, и уште маааалку повеќе да ги скубнеш одоздола. И шминката ќе ти стои подобро. Нема лутиш, чисто добронамерно ти кажувам. А за шминкањето, ти е супер. Убави трепки.
Ми се допаѓа темава супер е , алал да му е на тој што ја отворил , ај да не дрдорам многу еве некоја слика од мене.
Дузи сега ми се посредени вегите, баш вчера бев на козметичар и ме чупкаа.. мака си мачев со нив.. од пред неполна година почнав да ги чупам, пред тоа воопшто ги немав чупано бидејки мајка ми се плашеше да не ги осакатам како што повекето девојчиња што ги осакатуваат кога прв пат сами ги чупаат, и затоа не ми даваше.. и за да не ги изначупам наеднаш и да не биде одма ненадејна промената а и воедно да не изгледаат совршено-вештачки вегите, почнав малку по малку да ги средувам.. сега ми се мноогу подобри од што беа порано.. али пак не се идеални.. што да правам.. мајка природа како што реков, ова е од пред неколку недели.. кога ке се нашминкам за искачање, пак ке сликнам и постирам. Иначе секако дека не се лутам, напротив, било критика, било комплимент, мило ми е и едно и друго да чујам фала ти
Вака сум најчесто нашминкана - од крем кон кафеаво (сенка) + црно моливче на горниот капак или туш + маскара. Сега можеби и не се гледа најдобро, но во принцип тоа е.
Ани, според мене сина сенка не оди на зелени очи- кога го отворив спојлерот некако првата слика ме исплаши, жими се а имаш преубави очи кои можеш прекрасно да ги истакнеш со кафена сенка, или со црна, виолетова, златна, штета е вака да ги грубиш со сина. Пробај, ќе видиш колку поубаво ќе изгледа
Јас пред да постирам, да си кажам дека не знам да се шминкам. И шминка имам само основна, маскара, пудра, ретко ставам + камена, перли, црно, сиво и нежно зелено моливче за очи, и маскари. Сенка не знам да ставам. Затоа одам на нежна безболна варијанта, мислам да се стрпам можеби и ќе излезе нешто, ама немам трпение ни за коса ни за шминка. Јок. Ај да не должам, еве , ќејф ми беше ептен
На устата секогаш имам или лабело или проѕирен сјај инаку немам зелени очи , само го тргнав тоа RED EYE и ми излегоа вакви