Спојлер: Употребено Garnier primer, GR 2 in 1 пудра, Aura коректор, gr silky touch камена пудра, Catrice бронзер, Mur руменило, Sleek хајлајтер, mur vitality палета, essence маскара за веѓи, gr маскара, gr crayon 10 и 06 metals
Како бе вака добро се шминкате на 16-17 години? Јас изгледав како компир со црно моливче под очи. Прекрасна си.
Бидејќи денес уште во основно почнуваме со вежбање можеби, јас на тие години се шминкав катастрофално, кога ќе ми текне тушот не можев ич да си го погодам, не дека сега нешто многу ми оди шминкањево ама за разлика од тогаш practice makes everything better @angelche16 преубаво, имаш фат т.е добра рака за шминкање се гледа, супер ти е шминката
@crimson @Dream-Girl Ви благодарам премногу девојки. Не дека нешто многу знам да се шминкам, ама во слободно време испробувам, интересно ми е. Како хоби си го рачунам.
Поради светлото некако на сликава контурите не ми се познаваат Сенките се на Maybelline the blushed nudes. Маскара Maybelline New York Lash sensational luscious.
Се важи ли слика ако ставам од користени продукти? Полесно ми е некако. Дефинитивно не сум нешто задоволна од палетата за контури на Alvedere. Ќе барам нешто подобро.
Да. Тоа е наведено неколку страни поназад бидејќи постојано се прашуваше за производите и се полнеше темава.
max factor-пудра conturi-wet n wild perli na avon essence-молив за веѓи essence-сенки на уста некое лабело е не памтам какво туш-орифлејм
Спојлер: Продукти база: артдеко, сенки: мур(шарена палета), туш:есенс, трепки:алиекспрес, веѓи: гр моливче 307, светкав пинмент:kryolan aqua, пудра: лореал трумеч, коректор: катрис 202, бејк: мур банана, хајлајт: ветнвилд, руж: мур, бронзер: ветнвилд, светки на 2слика: зелрно пазарче.
Многу убаво. Кој туш од орифлејм, како пенкалце што беше? Одамна го имам користено, ме потсети дека многу ми беше погоден. Добар е сега?
Мој предлог е да ги црташ веѓиве како на сликата во спојлер. Разликата е минимална а мислам дека повеќе ке ти одговара на обликот на лицето. Спојлер
Боже што видов ова е пре-со-вр-ше-но Не можев само со да пројдам.Јас душичка едвај сенка знам да ставам