Како нападно? Прашав каква врска има голимината на окото со тушот. Еве немие јасно зато и прашав или не смеам да прашам?
@Feminka22 , и моите капаци не се баш големи, гледам прво што е можно потенко да ја следам линијата по трепките без да забегувам нагоре, па ако видам дека има уште простор за надополнување го правам поинтензивно, формата ја изменувам и слично. Кога е потенка линијата, не зафаќа многу простор од очниот капак и не го затвора дополнително. Факт е дека треба вежбање, на почетокот се сеќавам линијата од тушот беше цик-цак, па и ден денес после толку време знам да погрешам некогаш. Исто така, за мали очи супер стои и cut crease во понеутрални тонови, малку хајлајтер или светла сенка на средината на капакот, во внатрешниот агол на окото и под веѓата, прави голема разлика. Пробувај почесто, експериментирај додека да видиш што ти одговара на окото најмногу. Па да видиме пак слика со туш. Еве од мене, да не биде дојдов да раскажувам што како и отидов. Маскара Golden Rose 3D Fantastic Lash, туш на Aura Wing it up, бело моливче Малена. *Тоа розовото е течен кармин кој не би ми стоел на тенот, па затоа го отворив за да пробам нешто вакво гледајќи слични туторијали на yt.
@zalosna @christinnn @IM.TMKQ фала женски подобро отворена и искрена критика него како боенка да одам.Ми значи и не ми сметаат критики бидејќи и јас критикувам некогаш.
Не искочив вака да се шетам по улица не се секирајте. Спојлер: Продукти база: артдеко, сенки: мур(шарена палета), туш:есенс, трепки:алиекспрес, веѓи: гр моливче 307, пудра: лореал трумеч, коректор: катрис 202, бејк: мур банана, хајлајт: ветнвилд, руж: мур, бронзер: ветнвилд.
Не се сеќавам на цената пред 5 месеци од Германија го земав по грешка наместо tattoo производот од мур. Немам некое посебно мислење за гелов, на пола/пола сум.
Сакам понежна шминка, но овојпат малку експериментирав за ноќно искачање Види го прикачениот фајл 468135 Спојлер: Употребено Види го прикачениот фајл 468136
Спојлер: Употребено The ordinary primer, wet n wild photofocus пудра, GR камема пудра, GR руменило, Rimmel trio хајлајтер,essence маскара за веѓи, Juvias place The nubian 2 палета за очи, GR маскара, essence сјај за усни