Темата е да дебатираме за шминка и да ти кажам дека ништо не можам да заклучам од сликава. Шминката е убава,но доловувањето на сликата е слаба. Затоа ти реков си пишала што си користела за веѓи а тие речиси не се доловуваат на сликата. Исто и бронзерот не се познава. Имаш користено и коректор и пудра се забележува тоа па зошто не ги пиша кои се? Инаку вештачки трепки имаш ставено или? Се се пишува заради тоа што можеби некој ќе посака да си купи, па се препрашува одново и одново.
Вака сега, не сум вешта во ставање туш ама прилично напреднав од почетокот. Почнав да се шминкам пред 2-3 години, така да, мислам океј е. И да напоменам, дебели линии на туш не ми стојат, плус моја специјалност е да се шминкам бавно, а сепак да сум нежна на изглед. Еве повелете:
Пудра Голден Роуз Бронзер, руменило и хајлајтер Аура Веѓи дуо сенки од аура Туш и маскара Голден роуз Кармин аура one kiss Сенки софи Коректор катрис
Немам пробано многу ама добри се. Пигментирани, убаво се сенчаат, многу убави бои има цела палета. Искористи го попустот има еден куп комбинации на бои.
Почнав со вежбање женски не знам колку се приметува.Блендам колку што можам и похрабро мешам темни бои.Во живо уште потемни се вака на слика е катастрофа не знам зашто. Карминот знам дека ми е умачкан, ќе го скоцкам. Користено: *течна пудра: Bell Royal Mat *камена: Golden Rose *коректор: Bell *веѓи: Flormar *сенки: The Nude Blossom од Катрис * кармин: Golden Rose Liquid Matte Lipstick br.30 *хајлајтер: Golden Rose *римел: Maybelline Lash Sensational