Еве слика од моето прво нанесување на ајлајнер. Спојлер Ова беше 2-3 дена пред полуматура.Наредниот ден од кога ја сликав сликата бев за средување на веѓите,затоа овде не се баш средении
Ова е слика од лето, од свадба, и сега кога ја гледам шминката, единствена замерка ми се веѓите, незнам како и зошто не сум ги нацртала, мислам дека тогаш сакав тенки веѓи, да да, па така и ми ги депилираа, и не сакав да ги цртам, а имам голема среќа пошто брзо ми раснат, и сега ми се дупло подебели а формата е речиси иста. и ајде бре женчиња да ја оживиме темата, ставајте слики, не бидете резервирани, па макар само и од едното око, темата ми е една од омилените ама стое у мртва точка нонстоп, се поретко ставате слики.
За дипломската кога ја чекав, маскара немам ставено сеуште тука и веѓите не ми се само пополнети, се сликав набрзина пошто гостите почнаа да идат, а јас не бев ни облечена. Немам друга слика вака убаво сликано, сите ми се со гостите и да кропнам дел од лицето ништо не се познава.
Појаката шминка е од викендов за излегување , а понежната од еден коктел на кој присуствував и после тоа продолжив на студентска , така да се работеше за обичен ден од неделата Анушка морам да кажам дека е видлива разликата со подебели веѓи и многу многу подобро ти стои !
Ново, на блогот од цело лице и што користев ако на некој го интересира http://rosee96.blogspot.com/2014/11/fotd.html