За журкање ,да различни вкусови...јас сакам боја и “нападни” сенки.Карминот и кога го нанесувам надвор од устата тоа е многу блиску до природната линија бидејќи имам тенки усни...Така и се става за да се ствара илузијата на пополни усни.За блендирањето на сенката не се согласувам,црвената сенка е една од најтешките пигменти за блендирање,буквално да се испотиш тоа дека не ти се свиѓа стилот е сосема океј,почитувам...Јас сакам различна шминка за искачање...истиот look секој ден и обични неутрални глам софт глам сенки мене ми се досадни.фала за тушот
@SwanMay Делуваш хипнотизирачки! Како оние глумици од филмовите каде толкуваат улога на некоја божица, тука како божица на океан , со магичното сино, а за прецизноста и совршеноста во нанесениот туш, можам само да кажам, well damn, wish I could do it @s17 Се согласувам дека за таква шминка важна е и пригодата, но без да ја развлекувам сега, само гледајќи ја сликата како таква, I like it! Ме потсети на една ревија од Диор кога Џон Галиано беше главен креативец, онака морнарско, драматично, тропски, со се обетките изгледа hot!
@DAngel @LiliBoz - Ви благодарам за критиките. Во врска со веѓите - не планирам да ги менувам, ми се допаѓа оваа форма. Во врска со карминот - се работи за омбре стил, односно мешавит кармин и молив. Многу инста-блогерки објаснуваат како да се направи а да изгледа супер. Напротив не мислам дека е лошо, глитерот двои ама пусти мерак и желба на се ќе те натера. Бидете поздравени.
@LiliBoz и @Dream-Girl многу ви благодарам за позитивните критики! Во принцип не се шминкам толку нападно, но понекогаш сакам да експериментирам за своја душа. Наречете го новопронајдено хоби... Имам и други слики, но нема потреба да се оптеретува темата. Затоа постои Инстаграм. @Animali ти благодарам и тебе. Навистина ми значи!
Точно. Црвената сенка е многу тешка за блендање. Јас имам бордо сенка и навистина тешко се бленда. Но,ако добро знаеш да се шминкаш се ќе се совлада. Мене ми се допаѓаш. Убав стил, за која и да е прилика да ти била.
Како си задоволна од пудрата на the ordinary, за покривање акни ја бива? Иначе околу шминката, за нападна точно дека е но мене ми е баш некако необична, уникатна и впечатлива.
За да ја постигнете таа длабочина на боја, еден мал трик кој го научив од реномирана Британска шминкерка, Samantha Chapman (@pixiwoos на Instagram)... Со помош на една четкичка нанесувате малку пигмент и со друга чиста четка блендирате. Потоа повторно со првата четка нанесувате боја, па пак блендирате со чистата четка. И така ја повторувате постапката додека да го добиете посакуваниот ефект.
Таа техника и ја користев,особено со вибрантни бои иначе е тешко да се добива пигментот Ви благодарам за подршката и убавите зборови! ♥️ @sofija014 добра е,за цената,би рекла средно покривна,има потенка воденеста текстура не е густа.Не е скроз мат,изгледа донекаде природна.Кога ми треба повеќе покривност морам да ја нешам со погуста пудра или да користам повеќе коректор.
Јас ја практикувам оваа техника одамна, особено со тешки сенки како црвена, плава и црна. Самите сенки си бараат време. Едноставно...
Еве нешто ново од мене. Пудра-Deborah 24 ore Веѓи-Flormar Маскара-Maybelline Lash Sensational Е сега сенките не знам кои се, на другарка се избледение беа буквите скроз. Црната сенка е од една палета, металик розевата е од палета со металик сенки. Мислам дека сум подобрена
Пудра Голден Роуз Hd Коректор Define&Conceal Mur Веѓи - essence Хајлајтер - wet n wild Сенки - aura,mur,kylie Туш - Голден Роуз Маскара Голден Роуз Бронзени топчиња авон Молив за усни малена Кармин за усни авон marvelous mocha
Темава не ја посетувам многу и никогаш немам коментирано, но навистина ми остави добар впечаток. Премногу ми се допаѓа бидејќи и јас сум фан на необична и впешатлива шминка. Единствено "замерка" ми е тоа што сенката и карминот не се иста боја, но тоа секако не е правило, само кога јас се шминкам најчесто преферирам или иста боја на кармин како сенката или скроз друга нијанса што одговара, но тоа е работа на вкус
Пудра ингрид идеал мат Коректор аура Лице revolution pro Кармин аура 635 Веѓи аура дуо сенки за веѓи Маскара есенс Сенка од палетата хохохо на есенс и бронзерот од палетата за лице
Во DM јас ги зедов на намаление 80-90ден сега незнам колку се Пудра Лореал true match Коректор Лореал -//- Камена пудра есенс хајлајтер becca opal бронзер hoola benefit сенки - Beetique / Bronx Веѓи есенс Маскар Estee Lauder Кармина GR-13
bqsh bev vo dm denes imashe samo eden vid 215 bea, inache mnogu opshto tie uba shminkata, jas nemam hrabrost da klam pr rozevo neznam oti