Не можам ништо такво мрсно, ми се лепи цел кармин/сјај на цигарите и со тоа на прстите и се умачкувам после цела.Намерно ставам мат бидејќи потешко се трга. Фала на советот
Се согласувам и јас, навистина се грди целиот впечаток. А баш си се усовршила, ти ги памтам првите слики. Не мораш пред да нанесуваш кармин да ставаш, ставај си дома наутро/навечер пред легнување. Доволно да ти омекне устата со тек на време. Можеш и една четкичка за заби да си земеш и да си правиш пилинг еднаш на две-три дена. И пиј повеќе вода.
Пијам по 3л вода на ден, некогаш и повеќе.Лабело си ставам по дома кога сум, ама вака за во школо/искачање мат ставам кажав зашто. Се нервирам кога ми се умацува кармин на цигарата и на прстите.И треба да ставам по 100 пати
Пред да почнеш да се шминкаш, пилинг на уста со шеќер и малку масло (какво имаш дома), лабело или крем обичен (нивеа пример) и остави да се впие, да не остане мрсна устата па да ,,мрда" карминот. Нанеси потоа мат кармин и ќе воочиш огромна разлика.
Преубава си! Ако можеш пиши ми го бројчето на карминот и моливчето за уста што ги имаш нанесено, благодарам
Пудра - aura total pro Коректор aura touch up pro Очи - новите палети од аура, мат туш во пенкалце, маскара лифт от ап Веѓи дуо сенки во нијанса 03 Бронзер камена пудра од аура во нијанса 314 Хајлајтер палетата сити лајт Руменило корал парти Кармин 635 и 636
Задоволна сум, има средна покривност која се надоградува. За секој ден е одлична, долготрајна е, не ја снемува од кожата во текот на денот, дури и поубаво изгледа.
Спојлер: Користено Пудра - Лореал тру мач Коректор - Лореал Веѓи - гел ABH Сенки - Morphe 350 Кармин - измешани се повеќе не се сеќавам Бронзер - She Хајлајтер - Becca(opal)