Пудра - Мејбелин Суперстеј Коректор - Катрис Бронзер - S.HE Сенки - Худа Хајлајтер - Бека - Опал Веѓи - ABH Кармин - S.HE - 320
Млaдa, убaвa девoјкa, aмa секoгaш кoгa ќе те видaм сo oтцртaнa устa тoлку теткински ми делувaш, не знaм вooпштo зoштo прaктикувaш. Или гледaј дa е мoливoт истa нијaнсa сo кaрминoт дa не се пoзнaвa.
Фала на забелешката. само не мораше така да се изразиш тетка да ме правиш - толку теткински ми делуваш малце е навредливо според мене. можеше да се изразиш на фин и културен начин како на пр- имам забелешка за устата. малце неприродно ми делува така отцртана. Според мене поубаво ќе ти стои без моливче или да е иста нијанса со карминот. Поубаво ќе те сватев . И уште нешто секој си има свој стил и избор како да си се шминка, лицето е мое како сакам така ќе го шминкам Темава колку што знам не е за критики за нашето шминкање.
Апсолутно се согласувам, имам приметено дека одредени феминки пишуваат доста остри коментари. Мислам дека во шминкањето нема правила, индивидуално кој како сака нека се шминка.
Мене па ми се допаѓа кога моливчето е малку потемно од карминот, а имам и приметено во последно време баш така се шминкаат повеќето. Баш убаво го дефинира обликот на устата. И јас некогаш така се шминкам, но поретко, моливче имам само едно, црвено, а кармините ми се некои многу потемни од него, некои светли или нијанси што не одговараат со него, две три ако имам што одговараат во комбинација. Така да, според мене, супер ти е шминката.
Сликано е после 3часа носење на шминката ама мислам се гледа колку толку (Се извинувам за стикерот на слика ама ми беше малце растурено, бидејќи набрзина сабајле излегов )
мене искрено моливче потемно од карминот ми е малку демоде ама секој има свој вкус не осудувам зошто ставила таков,убаво и седи ама јас повеќе сакам не толку цртано туку поприродно
Доколку прецртуваш уста со цел да биде поголема, пожелно е моливчето да биде потемно и со него да се контурира, а карминот во средина да е посветла боја,некогаш дури и сјајче се става малку. Тоа што вас ви теткински е работа на вкус, според мене дебојчето супер ја има нашминкано устата.
Пудра - Мејбелин суперстеј Веѓи - ABH Сенки - Бронкс Маскара - Есте Лаудер Хајлајтер - Кико Бронзер - Хула Кармин - ГР 13
Пудра: BareMinerals Original Foundation; BareMinerals Mineral Veil Веѓи - Morphe Micro Brow Pencil Сенки - MakeUpGeek, ColourPop Маскара - Yves Rocher Crazy Sexy Pulp Бронзер - MakeUpGeek Руменило - Too Faced Peach Me Perfect Кармин - Golden Rose 17
Сите сте преубави. Не знам како да го кажам а да не звучи глупо... Ама немојте со тие Голден Роуз мат кармини. Од километар се познава ефтин кармин и ја расипува шминката во која толку сте вложиле. Без да прочитам знам кој е карминот. Ефтин не во смисла на цена, туку квалитет. Изгледа безживотно на усните. Ако веќе мора мат, сигурно има подобри опции.
Се согласувам со тебе за ова. Воопшто не ми се допаѓа како изгледа кога ќе го ставам и ми ги суши усните многу. Ми ги фалеа дека се многу добри, решив да пробам еден ама сум разорачана.