Прајмер: Rimmel Fix & Perfect MakeUp Primer Пудра:BareMinerals Original Foundation - Fairly Light; bareMinerals Mineral Veil; Коректор: Inglot Under Eye Concealer -95 Веѓи: ColourPop Brow Gel - Dope Taupe Очи: Clinique brush-on cream liner - True Black; bareMinerals eyecolor - moss; essence longlasting eyeshadow - dare to shine; colourpop single eyeshadow - silver lining; MelKior single eyeshadow - Deep Purple; Inglot - 26; Yves Rocher Crazy Sexy Pulp Mascara Бронзер и руменило: MakeUp Geek - Love Triangle, Bliss Хајлајтер: The Balm Mary Louminizer Усни: Artdeco Soft Lip Liner 94; Aura Absolute Matte - 617 Stop Staring
Спојлер Сенки Anastasia Beverly Hills "Modern renaissance" Туш Catrice Liquid Matte Маскара на Golden Rose, сива Моливчето за веѓи не знам како се викаше, потрошено ми е.. Кармин на Essence течните мат, не одат по бројчиња Пудра Maybelline Affinitone
Имам сменето милион пудри, но откако ја пробав оваа немам помислено за друга Ја покрива секоја најмала точка на лицето и убаво се размачкува, многу е мрсна.. За сува кожа како мојава е врв.. Ако имаш мрсна кожа, никако пудрава
Се извинувам што сликава ми е бош, нешто не ми иде денес Користени производи: Benefit Porefessional Primer MAC Studio Fix Fluid N5 Maybelline Instant Anti Age Concealer 01 Light Essence All About Matt! Fixing compact powder Avon True Colour Glow Bronzing Pearls - Deep Bronze Essence Matt touch blush - 20 Berry Me Up! Rimmel Waterproof bronzing powder - 021 Sun Light Soph X Revolution Highlighter Palette Max Factor Lasting Performance Setting Spray Очи: ABH Soft Glam - Orange Soda Revolution Pro Regeneration Trends Mischief Mattes - Underdog, Ricochet, Cursed Fenty Beauty Moroccan Spice - Mo'rockin Ice (за жал скоро ич не се приметува на сликата, а е преубава сенка) - тука е баш доловена Avon True Colour Glimmerstick Diamonds Eyeliner - Sugar Plum Трепки Aura 04 Miaou Miaou Bourjois Ultra Black Mascara + L'Oreal False Lash XFiber Mascara Wet&Wild Megaliner Aura Browmatic Dark Brunette Malena Lipliner Pencil No. 209 Max Factor Matte Lipstick - 25 Blush
Убава е шминката и боите и техниката и се.Ама нареден пат насмевни се,се гледа дека си симпатична девојка.Многу поприродно ќе изгледа. Ова е само критика,ништо лично.
Спојлер Пудра ingird Палета за контyр мур Хајлајтер wet'n'wild Кармин colour pop i bh молив Палета сенки морфи Веѓи аура
@krofnicka27 Абе со Џон ставаме потпис за совршенство @Amaris You are so so pretty Коментирав и претходно, изгледаш многу посебно, а изборот на шминка извонредно ти го истакнува лицето на отмен начин
Пудра евелин Коректор аура Очи soph x makeup revolution Маскара новата од Голден роуз Веѓи аура Бронзер ингрид Хајлајтер ревуар Кармин минисо
Ај шо збориш. Не само што си природно убава, туку токму знаеш дека шминката е за истакнување на природните црти, а не за маскирање. Браво.