Морав да пробам шминка со многу светки, е сега да ве прашам што користите вие светките да се залепат за очниот капак и да стојат долго? Прашав во неколку парфимерри за посебен гел и многу чудно ме гледаа хахах, овде јас користев туш со по дискретни светки, плус тие другите како во прав.
^ Крем сенка т.е. мрсна сенка. Има сенки со светки во форма на гел, не се наросуваат под окотоо и не паѓаат. Побарај. Дури и лабело. Најсериозно.
Ако имаш фиксатор за шминка прсни на четка 2-3 пати и брцни ја во сенките така полесно ќе се залепат и пренесат на капакот. Најдобар резултат би имала ако одоздола како подлога имаш мрсна сенка во истата боја или млечно бела. За крај шприцни од фиксаторот уште 2-3 пати на цело лице и готова си.
Роуз јас користев крема , а сега најново откритие ми е , не знам како да објаснам , имам сет за веѓи и сега една има темна нијанса за затемнување , една како светла и има уште едно како крем е, значи веројатно служи за премачкување на веѓите да стојат во место ама има густа структура и супер ми се погоди за фиксирање на сенки со светки. Мислам дека одлична алтернатива е лабелото за него. А ако се одлучиш за крема ставај некоја како маст што е со погуста структира да лепи , пошто лесниве креми брзо се сушат и паѓаат светки. Исто не знам каде има од оние покрупните светки и погуста структира на сенката , погламурозно што изгледаат ? И кај нас и во странство никаде не видов а одамна барам такво нешто Еве вакви
Луѓе чупани ми се веѓите, ама аман овој пуст блиц се фаќа иначе уште маскара немам ставено, така да малце не е довршено, ама не е за на сликава тој дел толку битен