Вашата шминка низ слики

Discussion in 'Лице' started by s1a1n1d1r1a1, Aug 9, 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Марамке убаво ти стои плаво, те освежува.

zalosna and marama like this.
  2. ~Allure~

~Allure~ Истакнат член

Дали би можела да споделиш линк за трепките од али експрес? Гледам доста луѓе ги нарачуваат од таму и се задоволни, ама бидејќи ги има еден куп фино би било да знаеме некои проверени продавачи таму. Btw шминката профи нема збор :)

Едит, немора баш од овие трепки туку генерално од кои си задоволна да препорачаш

Last edited: Nov 4, 2019
    ludamaja10 and Irreplaceablee like this.
  3. vaga95

vaga95 Популарен член

Можеби ќе бидам малку оф-топик...разбирам дека темава е за коментирање на шминката, но би ве прашала како можете да ставате туш, пудри, сенки, моливи за веѓи...да го потенцирате изгледот на окото на толку не искубани веѓи?

Доколку сте се нашминкале за да ставите слика во темава, а не сте изглегле така, ајде...во ред.

Истакнати очи со сенки во боја а притоа видно не искубани веѓи ми е еквивалентно на носење краток шорц при не депилирани нозе во лето.

Извинете.

4. ~Allure~

~Allure~ Истакнат член

Може се обидуваат да ги израснат :) јас на пример не ги чупкам веѓите ама мислам дека имам природно добри веѓи и нејќам да ги расипам, пошто како проаѓа време прашање е и тие дали ќе ги имам хаха. Сега плус повеќе се претпочитаат природни полни веѓи така да мене не ми смета некое влакненце плус. Ама ако се претходно чупани тенко па сега раснат... да, тие малце везвезе изгледаат ... ама еве претпоставувам дека ги раснат :)

Last edited: Nov 4, 2019
    Skorpija25, Golden and Irreplaceablee like this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Индиректно потенцираш на Феминка22, почетник е. Може сака да ги израсне, доста со предрасудите вака така.
    Сум видела се и сешто, не е убаво да се поткопува туѓиот труд.

6. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Ајде стави од тебе да те видиме што лепота си и колку си средена . :D

Rose96, Skorpija25, Maša8 and 3 others like this.
  7. Irreplaceablee

Irreplaceablee Популарен член

https://m.aliexpress.com/item/32950...d=5274amp-I-nv4xGjuYEl67c5G0klqQ1572896393890

Еве ги, 3D-70 е моделот

Alisa22 and ~Allure~ like this.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

@vaga95 ако беше за мене коментарот, прво не се чупам сама и не можеше другарка ми да дое да ме исчупа.
    Второ под веѓите намерно ги пуштам малку бидејќи ги с**бав и имам буквално 2 влакна веѓи.
    Трето без блиц или јако светло надвор не може ни да ги види некој влакната бидејќи не се толку темни како што личат, а не би си дозволила да идам обрасната.
    Секој можен ден ги средувам тие што се израснати а се вишок.
    И можеше да ме тагнеш ако веќе збориш за мене.

9. vaga95

vaga95 Популарен член

Не мислев само на неа, почетник може да биде во шминкањето, тоа реков не го коментирам, може да помине секојдневна лесна шминка во тој период на растење на веѓите, но тешки кармини, сенки итн на несредено лице-не личи.

Да не се држев до тој принцип, немаше да ми биде чудно што другите не го практикуваат. Ни маскара не ми се става ако не ми се средени веѓите, едноставно не изгледа убаво, а кој како сака нека се носи.
    Не, не мислев само на тебе. Ја пратам темава одвреме навреме често и многупати гледам такви слики. Затоа и не означив никого.

10. ~Allure~

~Allure~ Истакнат член

11. piksooki

piksooki Популарен член

Јас навистина не знам што вие вас гајле за нечиј друг изглед?На оваа тема е битна шминката или ти се допаѓа или не ти се допаѓа.Нема што да пишувате безврска и потполно глупи коментари.И па одозгора на се секој втор збор извини...Ех од такви луѓе стварно:puke:

12. vaga95

vaga95 Популарен член

Кога веќе може да се исцртуваат веѓи што исто така е дел од шминка, може да се прокоментира и нивниот изглед, што не треба да се сфати како лична навреда.

13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Ех камо сите да се прифатевме такви како што сме па сите со веѓи до капаци да шетавме во својот природен изглед. Толку очекувањата се големи што забораваме како изгледаме во вистинско издание.
    Женско било не смеела шорц со неиздепилирани нозе. Секогаш мазна да е, инаку срамота, ќе ја оговараат.
    Сами комплекси си ставаме.
    Девојчина наполнуваат 10 години, прво што ќе направат- ќе ги издепилираат веѓите.
    Добро паметам како ни беше во основно на тие кои се уште не ги имавме издепилирано веѓите. Притисок огромен, ги гледаш повеќето околку тебе па мислиш и ти така мора. А дете си, што знаеш..
    Природно сите имаме влакна, не гледам зошто би било проблем ако не сме секогаш мазни па мора и такви коментари да читаме. |(

Gosh, BlondeAngel, Ena05 and 32 others like this.
  14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Може ли да се вратиме на постирање фотографии сега, зашто мислам дека доволно беше од дискусијата и понатамошното разглабање очигледно не води никаде. :)

Ако имате идеја за тема за дискусија може да ми се обратите во ЛП па ќе осмислиме некоја во која би се зборувало за ова овде. Наредните оф-топици ќе бидат отстранети од темава, навистина беше доволно.

ludamaja10, Irreplaceablee and Anie93 like this.
  15. LuxB

LuxB Активен член

Користени продукти:

За очи:
    James CharlesxMorphe Palette
    Inglot pigment
    MAC paintpot soft ochre
    GOLD RIGA трепки
    За веѓи:

Есенс две бои за веѓи незнам како пишувашее..

Attached Files:

Gosh, krofnicka27, Giinna and 58 others like this.
  16. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Буквално се користено е исто од претходни постови (истите работи ги користам), освен карминот и моливчето Голден Роуз бр. 1 и Brooklin No. 220.

74692534_680929202315614_8587208529012588544_n.jpg

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Нема проблем, ќе ти објаснам, епа вака. Ги чекаш веѓите да пораснат малку не скрос, да не се ниту сосема чупани ниту сосема пораснати. Потоа земаш туш, пудра, сенка и моливче за веѓи и застануваш пред огледало најчесто, може и големо пред купатило а може и помало рачно не е битно, и ги ставаш сите овие работи нема некој редослед како ќе ти дојде така. И толку. Не е комплицирано, можеби така звучи, али не е, пробај лесно е.

Last edited: Nov 12, 2019
    nena2010, BlondeAngel, Ena05 and 10 others like this.
  18. Maša8

Maša8 Истакнат член

Супер објаснето.:makeup:

Ena05 and nightingale like this.
  19. Amaris

Amaris Популарен член

20. Rose96

Rose96 Форумски идол

Јас намерно не ги чупам веѓите. Само насредина и многууу малце од страните ги сакам такви бушави некако поибаво се осеќам и повеќе ми се допаѓа. Ако вас ви е ок нема тука правила какви да бидат. Доста си ставаме притисок за се. Мора вака она така.