На некои места каде што имав акни, пудрата не покрива се, потребен е коректор на тие места. За маскарата , пишував во темата за маскари , многу убави ги прави трепките, вреди многу повеќе од други скапи маскари што сум ги користела. Карминот е преубав , има ситни светки и многу ми се допаѓа што е мат а изгледа ептен светкаво. Првата слика е сликана во затворен простор покрај прозор , а втората надвор.
Според мене ако го правиш ајлајнерот толку долг треба да го здебелиш, за толку слабо пократка линија треба, гледај на youtube туторијали и пробувај, па лесно ќе се навикнеш.
Пудрата на претходните слики поубаво ти стоеше,оваа ти ги истакнува порите и бубуличките и неубаво ти се собрала околу линиите во близина на усните. @marta993 одлична.
Sample beauty е брендот а името на палетата е Jewel toned palette , нарачана од Beautybay.. Повели линк https://www.beautybay.com/p/sample-beauty/the-jewel-toned-palette/the-jewel-toned-palette
Да не ве опоменувам поединачно навреди не се дозволени на форумот , држете се до темата да нема потреба од санкции