Правев за првпат Cut the crease, но не ми се допадна како изгледа на надворешните краеви од очите, па затоа затемнив со кафеаво и излезе супер. Најверојатно на моите очи не седи целосен Cut the crease. Користено:
Шминка Од Авон и Голден Роус Пудра-Авон Calming Кармин-Avon Silk Satin Маскара- Golden rose black Туш за очи-Golden rose black
Летна за секој ден Balea aqua creme gel Catrice liquid camouflage 015 honey Essence all about matt fixing powder Essence sun club matt bronzing powder 01 natural Golden rose terracotta blush on 06 The pink ellys compact highlighter 02 Essence lash princess mascara Golden rose longstay liquid browniler Aden lip liner milk chocolate Golden rose color sensation lipgloss 131
@moon1, @marama , @Irreplaceablee i @krofnicka27 se nekako najubavo nasminkanite devojki na forumov . I drugite ne velam ne, ama na ovie devojki koja senka ili karmin da ja stavat preubavo im stoi.
Кога видов дека си прикачила фајл во темава мислев дека ќе видам црна, јака шминка, а ти пријатно ме изненади Супер си
Ви благодарам. Искрено ама баш ништо не користам за лицето. Сабајле го мијам само со вода и се бришам со тоалетна хартија пошо некако по чиста ми делува од пешкирот кој што фаќа прашина. Шминка бришам со виолета влажни марамици и после тоа пак поминувам со вода и тоа е тоа. Не користам ниту крема секој дем затоа што ми е многу мрсно лицето, освен пред шминкање ( balea aqua cream gel). Приметив дека кога и да го измијам лицето со некоја пена, кога и да ставам маска, тоник, било што, почнувам да се исфрлам. Less is more, бар за моево лице.
Спојлер: Употребено Пудра Bourjois, камена пудра GR silk touch, avon bronzing и illuminating pearls, Aura руменило, Tati палета, GR маскара, лабело
Да бидам искрена многу пријатно ме изненади. Не те очекував ваква со оглед на твоите ставови. Али браво. Од мене имаш гоу. Прекрасна си.
Ne e napadno, ubavo i skladno. Preubavo ti stoi i karminot i senkata. Stavaj pocesto sliki, sepak imas preubavi oci i usni. Moze sledniot pat i malku tusce, zakosi gi ocinjata na kosinjata. Preubavo ke ti stoi.
@jasbi ти благодарам, мило ми е што ти се допаѓа Еве нешто што си пронајдов во архивата, а не сум го ставила тука
Preubavi oci, tusot sovrseno iscrtan. Stavaj poveseli boi, preubavo ti stojat i ocinjata ti bleskaat(iskazuvaat sjaj, radost) Kako i da e preubava i nezna vo site nijansi...