Благодарам Денес ми пристигна нова палета со сини нијанси, па деновове ќе ја испобам и ќе ставам тука
Ako imas kafeni oci, ama mislam boi kako sini, zelenkasti, lila, pa duri crna i siva ti stojat preubavo. A tusot prekrasno go nanesuvas...
Благодаам Додека одев по шминкери и јас мислев дека не ми седат други бои освен класичните nude нијанси. Кога почнав да учам да се шминкам самата, сфатив дека има начини да ми седат, само што ретко кој шминкер тоа може да го постигне на туѓо око. Ние самите најдобро знаеме што сакаме, во која количина и јачина сакаме и затоа најдобро можеме да си погодиме. И јас да шминкам туѓи очи со специфични бои може да направам утка бидејќи го немам туѓиот осет. И мене не ми седи секаков makeup look, само што со текот на времето сама ќе искусиш што ти седи и што треба да направиш и измениш за да ти седи. Таа привилегија шминкерите што ги посетуваме ја немаат. Исто мислев дека не ми седи ни јака шминка. И секогаш кога одев на шминкер барав нежна nude шминка, зошто кај нежното нема утка, плус е полесно и побрзо. Друго, сите модели на шминкерите преку кои се рекламираат и сите блогерки, инфлуенсерки и јутуберки имаат очи без hood на очите (hooded eyes) и затоа се изгледа совршено на нив. Само вежбање и се постигнува. Има на јутјуб еден куп туторијали за нанесување туш и сенка, јас од таму учев
Преубаво Само една мала забелешка, не ги прави коцкасти напред веѓите, пробај тој дел по бледо да го црташ од горе.
Денес ја пробав новата палета на catrice (pro, next gen nudes) .. Искрено не очекував да биде толку добра.
Благодарам Сенките се околу 110 денари, можеш да ги нарачаш од dmall, јас едвај ги најдов во една парфимерија во Охрид.
Се приклучувам на задоволните од новата палета на Catrice. Преубави се боите, многу лесно се бленда и пигментирана е многу. Толку успеав да доловам со телефон, во живо беа препреубави боите. Користено: Палета: Catrice slim eyeshadow palette next-gen nudes Маскара - Max factor 2000 calorie Сет за веѓи - s-he Црно моливче на Аура Пудра - wet n wild Коректор - avon color trend Бронзер и хајлајтер - max & more Кармин - Baolishi бр. 16