Навистина многу убава Јас би ти рекла неколку работи: - не можам да видам убаво на сликата дали ти е толку долга веѓата напред, ама ако не ти е, не мора да ја издолжуваш дополнително (исто како што ти кажа бубаче и за назад) - не го прави коцкест работ на почетокот, поприродно изгледа кога ја следиш формата на веѓата (позаоблено, без рабови и толку строго права вертикална линија на почетокот) - не ја прецртувај горната усна, или барем не кај врвот на усната (Cupid's bow), бидејќи таму најмногу се познава дека е прецртана. Ако сакаш да ја прецрташ малку, сосема е доволна количината како кај рабовите на усните, тоа е скоро незабележливо. Иако, јас мислам дека немаш потреба ни за тоа, доволно полни усни имаш .
И јас го забележав тоа околу прецртувањето на горната усна ама нејќев да сум мрчатор и погрешно сфатена, па решив да не напишам. Сеа дека пишала @pdb123 ќе се надоврзам и сложам тотално околу тоа, супер нормални усни си имаш, нема потреба да доцртуваш надвор од природната линија. Забележливо е и некако too much старомодно ми е тоа кога сите цртаа усни така, среќа тој тренд се помалку и помалку го има. Веѓите океј се според мене само напред делот може минимално да изгледа така поприродно, но не е страшно. Инаку многу убава боја на кармин, ептен ми се допаѓа, кое е карминчето?
Немам нанесено пудра туку Спф на биодерма,коректор,маскара,бронзер,молив за веѓи и сјај за усни. Бронзерот е истиот од претходната слика. Коректор за подочници - Art Deco camouflage Маскара - Catrice Golden roses eyebrow pencil Essence shine shine lipgloss 17 let it go
Сенки аура, пудра авон и лореал, бронзер аура, кармин ревуар, маскара аура, коректор аура, руменило аура
Роденденски makeup Зелените сенки се од палетата color cube - trend it up Црната сенка и кафената е од revolution velvet rose палетата Пудра - wet n wild Коректор - Аура Бронзер и хајлајтер - Max & More Сет за веѓи - s-he Кармин - течен мат кармин од Мејбилајн бр. 130 self-starter Маскара - Catrice eyeconista зелената Туш и бело моливче - Малена Види го прикачениот фајл 623110
Сенки, бронзер и хајлајтер - Max & More Пудра - Wet n wild Коректор - Аура Маскара - Catrice eyeconista Туш и бело моливче - Малена Веѓи - сет за веѓи s-he Кармин - trend it up 470 matte