Mи се допаѓаат боите на сенките на очите, како е вклопена со карминот, но имам една мала кртика, секако не злонамерна, краевите да ги правиш по заоблени и транспарентни многу подобро ќе се вклопи со карминот и нема да изгледа толку остро.
@Bree@ за првиот изглед, совршено! Од веѓи до трепки, а на капакот како цела галаксија да имаш. Мноогу ми се допаѓа! Вториот изглед, хммм.. за карминот сте искоментирале. Имам забелешка за очите, сината боја изгледа супер, но како да е само тек така нафрлена на окото, мој впечаток е дека не се вклопува.
Многу убаво, преубави капаци и очи имаш за шминкање. Мислам дека не е до карминот, можеби и светлото е лошо, туку како да ми е нецелосно нешто. И мислев баш што фали, мислам дека кај што е на почеток на окото, требало бела со некако ептен светла нежна плава сенка да се измешаат и супер би се вклопиле боите, да дојде како постепена градација на плавата. Супер ти стои плава сенка инаку.
За првата слика ја користев revolution палетата, на втората исто revolution за крајот и од другите две палети комбинирав за светкавиот дел. Маскара, моливче за веги и туш од golden rose.
@Giinna апсолутно нема никаква врска какви капаци имаш кога вака добро се шминкаш. Тушот е нанесен перфектно, за сенките да не коментирам, супер избор на бои и уште подобро изведено.
Спојлер: Користени производи Лице Hada Labo Water Serum Urban Decay Stay Naked пудра NN31 Maybelline Age Rewind коректор Light Bourjois пудра за сетирање rose Fenty Beauty бронзер Shady Biz Catrice руменило Berry Revolution × Soph Highlighter палета MAC Fix+ фиксатор Очи MAC Paint Pot Soft Ochre Urban Decay Naked Honey палета Essence Lash Princess маскара лилјакова KVD Tattoo Liner Веѓи Aura Browmatic Brunette моливче Essence сенки за веѓи Essence Make me brow маскара за веѓи Ashy brown Уста моливче Аура, од самоостречките, не се гледа бројот + Fenty Beauty сјај за уста Fu$$y Немам бјути филтер, добро осветлување чуда прави
Спојлер: Употребено Essence Awake make up, Rimmel stay matte, Make up Revolution bronzer, Aura blush, The Tribe eyeshadow palette, GR mascara, Essence brow mascara, Make up revolution Highlighter, Malena colorfast lipgloss