Еве ја и мојата новогодишна шминка , во споилер ќе пишам што имам употребено Имав дискретни светки на крај од окото, тука само како затемнето се гледа ама светки беа и баш тоа највеќе што ми се допаѓаше камерата од мобилен не успеала да го фати Спојлер: употребено Лице - smash box photo finish прајмер - estee lauder maximum cover течна пудра - artdeco camouflage cream коректор - creme puf max factor камена пудра - deborah руменило - AURA бронзер Очи и веѓи -sephora сет за веѓи - urban decay original база за очи -крем сенка од оние палетите со многу бои на скоро сите сајтови што ги има - flormar црна сенка мат - Classics сива сенка со светки - Nacked 1(urban decay) темно сива сенка -сенка со некој маслинаст тон (онаа со која е блендирано) исто од таа палетата од кај што е крем сенката -million lashes by L'oreal маскара Усни - estee lauder 48 hot kiss shimmer кармин -rimmel 240 undressed кармин ( ги измешав двата)
Можеби е малку надвор од тема, ама забележав дека погоре станува збор за тоа и сепак се работи за ваша, наша шминка. Никогаш не ми пречел сјај на лицето. Тоа почна да ми станува забележително (но повторно - не и проблем) кога почна интензивно да се гледаат видеа, читаат блогови, да се коментираат за мат - финиши и исклучиво мат варијанти на шминка кои со голем интензитет станаа модерни последните година - две. Тогаш забележав дека се' е до умот зад кој најмногу стои маркетишки трик. И споменатите видеа, блогови, коментари се всушност прашање на вкус и мислење на создавачите на истите. Мене повеќе ми се допаѓа кога лицето ќе има природен сјај. Оние кои се со прекумерно „пеглање“, нивните лица ме потсеќаат на нерамна површина (немам навреда да навредам некого па нема да напишам точни зборови) и дури и да имаат минимални недостатоци, уште толку повеќе доаѓаат до израз заради трупањето на 4-5 видови пудра и коректори. Но ова не значи дека треба да ги исмевам, туку го почитувам она што ним им се допаѓа. Тоа што најголемиот дел имаме масна кожа е и до тоа каде живееме. Оние кои живеат во посуви места бараат секакви начини да имаат сјај на лицето. Користат секакви видови на хајлајтери за да можат да го постигнат тој ефект. Затоа и всушност постојат „хајлајтери“ и ако подразмислите, во овие места никогаш не бил актуелен ниту пак привлечен заради природниот сјај кој го имаме. И зошто тогаш тој може да се нанесува исклучиво на горниот дел од образите, а не и на останатиот дел од лицето? Тоа што повеќето не го сакате, во многу случаи сум видела намерно да го прават многу од познатите личности - давање сјај на т - зоната. Башка, мат - финишот најмногу се користи за пред камери, а не верувам дека многумина од оние кои се апсолутни поборници против светењето работат во телевизија или постојано шетаат по црвен тепих, што сепак излегува дека се работи за прашање на вкус. Имајте ги во предвид и туѓите вкусови, а не само своите и особено не наредувајте некому да прави онака како што е ваше мислење дека треба. Ако некому се допаѓа мат финиш, не значи дека некој друг мора да го дели неговото мислење и обратно.
@BoaVista конечно си го откри цело лице, сега може да се потврди дека комплетно си гром, не само тело. Да не сум офтопик, сакав да те прашам дали имаш ставено вештачки трепки и доколку имаш од која фирма се? Доколку немаш, тогаш каква маскара користиш? До другите што ставате слики- пожелно е да напишете кои производи сте ги користеле, како што го направила тоа Лара. Еве на пример @anuskaNESTLE спомнала какви сенки ставила, но што е со пудрата, руменилото, карминот? За да нема офтопици убаво би било да пишете што имате користено.
Благодарам @sesilija Инаку трепките се вештачки, ко демек многу близу до природно влакно, така ми кажаа од кај што ги земав. Еве слика Еве слики и од козметиката што ја користев за шминката Пудри и руменила. За очи За усни
Занемарете ги влакненцата насредина стално најмногу внимание обрнувам таму и на крајо пак излегува дека не се салам извадени. Инаку од 2ра вечер Нова Година ова, 2 пат мој обид
Не користам мн шминка,само за некои посебни пригоди и искачања.Повеќе сум за што поприроден изглед. Ова ми беше шминката за на роденден од пред недела дена,кај блиска другарка.Носев плава кошула,па затоа ги ускладив и сенката на очите и лајнерот да бидат плави. Спојлер: Шминки кои ги користев.
А да ставеше црвен кармин? Дефинитивно ќе добиеше освежувачки изглед. Според мене, вака карминов те затвора многу.
Нез,можеби ќе било подобро,но јас повеќе сакам вака .Кога сенката ми е во подреч и повпечатлива боја,карминот да ми е во нежна боја. Погоре ја имам постирано шминката за нг што ја носев.Таму сенката ми е во крем-кафеави нијанси,кои не се толку дречави и затоа карминот ми е бордо. А и бордо кармин или темно виолетов обожавам да го ставам кога на очите немам воопшто шминка,само маскара. А со дречави сенки никогаш.
На првата слика си убава, јас секогаш кога го комбинирам црвениот кармин гледам да имам ускладени нијанси. Еве јас така те замислувам, но ти како си сакаш сепак. Твое лице е Инаку убаво би било да пробаш ( ако сакаш ) црн туш па над него плав туш баш како овој на сликава и бледо розе боја кармин во комбинација со сјај. Инаку на првата слика повеќе ми се допаѓа шминката.
Јас се извинувам, скрос заборавив да ги наведам другите продукти Еве сега ќе ги наведам тие во претходниот пост и да не сум офтопик - ќе ставам уште некои нови. Спојлер: Oд претходната слика користените продукти Vichy Dermablend 25 nude - пудра, Eveline 2 in 1 covering and illuminating - коректор, Avon eyebrow kit - сет за веѓи, Avon Starry night - палета за очи, Artdeco - бронзер, Спојлер: Artdeco Avon - камена пудра, Молив за усни од Авон, mistery mauve нијанса, и врз него кармин од Tiande нијанса 26 . и после кај другарката ставив туш за очи Eveline и маскара Max Factor Excess volume. Спојлер: Користени продукти. Bellaoggi палета, со кафените бои, Eveline туш за очи, Eveline коректор, Max factor маскара, S-he молив за веѓи (не ми е погодено). Се е исто користено како од претходната слика, само различни нијанси од Белаоџи палетата, и мислам дека немам маскара, како и по обичај, многу каснев па во канцеларијата си ставив.
Користени продукти - Benefit Hello flawless - Iam pure 4 sure течна пудра Estee Lauder Double wear powder fresco камена пудра Sephora colorful blush peach fusion руменило Nyx eyebrow gel - blonde гел за веѓи Sephora academy palette сенки за очи Sephora 12hr wear waterproof молив за очи Loreal voluminus butterfly mascara маскара Sephora long wear lipstick 07 кармин Estee Lauder Double wear foundation 2c3 fresco Estee Lauder Double wear powder in fresco NYX gel eyebrow blonde Sleek palette V2 matte Gosh eyeliner Dior Iconic mascara
Спојлер ете нешто и од мене не ми се смејте толку знам, со блиц без блиц нашкрапав колку за проба.А да....веѓите се ужас но морав да ги чекам за добра форма после не ми беа добри претходно. Ииии?? како е?? ви се допаѓа??
Имам ставено: Кармин (Менхетн 56U),база за очи на Есенс,црн молив на Аура и кремасто бел молив за долниот дел на очите,на Макс Фактор. Пудра немам ставено.
Од вчера Не можев буквално да спијам додека не си купив мастило боја сенка и сега ми е меѓу омилените Спојлер: Упоребено Лице - smash box photo finish прајмер - estee lauder maximum cover течна пудра - artdeco camouflage cream коректор - creme puf max factor камена пудра - deborah руменило - AURA бронзер -NYX matte finish фиксатор Очи и веѓи -sephora сет за веѓи -gosh ајлајнер -NYX база за шминка -seventeen velvet touch shadow 03 мастило боја сенка -flormar црна сенка -urban decay, nacked 1 сенка , нијанса sidecar -бела сенка од оние палетите со многу бои што ги има на сите сајтови -million lasher by L'oreal маскара Усни -golden rose ultra rich colour lipstick нијанса 50 -rimmel 240 undressed кармин ( ги измешав двата)