На веѓите по грешка им ставив ептен од гелов и затоа така темни ми изгледаат Маскарата заборавив да ја сликам, е таа новата на Catrice Lift it ip портокаловата, ама малку ставив едвај еден слој
Спојлер: Користени производи пудра: kryolan vita Камена пудра и во прав Flormar Бронзер: Flormar Сенки: Revolution Reloaded Пигменти светки: El Di Beauty shop Веѓи: моливче Golden Rose Хајлајтер: Revolution / Alverde Молив за уста: Rimel Cappuccino / Aura Кармин:Golden Rose/ Loreal Сјај: Loreal
Пре преубава си, секоја чест и за шминката. Кои бројчиња се кармините на лореал и голден роуз? И кажи ми дали имаш некој профил или канал каде што објавуваш туториали? Би сакала да поднаучам нешто од тебе. А ако немаш под итно да направиш.
Пред се ти благодарам на прекрасните зборови. Снимам понекогаш за инстаграм куцни ми во порака ќе ти пратам линк. Иначе се извинувам сум згрешила за карминот maybelline color sensational lipstick 005 и golden rose линк https://www.sminka.mk/make-up/lipstick-2/lipstick/golden-rose-lipstick 156 е бројот Благодарам уште еднаш
Благодарам палетава е на Essence Royal party, ја имав земено пред година тука во Грција, беше од некоја нивна limited колекција. Јас сум изненадена од палетите нивни , искрено не вреди да фрламе пари за поскапи палети. Нијансите се толку пигментирани, трајни, чудо едно.
Прв пат ставив и вештачки трепки, многу чудно ми дојде некако. Производи: Пудра Essence Stal All Day/ Soft vanilla 08 Пудра во прав Ingrid Bamboo powder Сенки Deborah Make up Kit Маскара Farmasi double lash extend Туш Malena Моливче Golden rose Трепките се од Али, магнетни.
Многу ми се свиѓа, ептен убаво ти стојат вакви виолетови нијанси на сенки. Ајлајнерот перфектен како и секогаш.
Преубава нежна шминка. Од карминов имаш ли некоја ваква нијанса само од некоја марка што се продава во Dm со попристапна цена, многу ми се допаѓа бојата?
Да ти кажам, цели такви какви што беа никако не можев убаво да ги ставам, на краевите стоеја прави како стреа и не држеа полукружна форма. Ги пресеков на 3 дела меѓу магнетите и ги ставам како праменчиња, така издржаа цел ден без да мрднат, така што откако го направив ова, презадоволна сум.
Ти благодарам ѕирни го карминот од течните на Golden rose бр.13 или на Aura од линијата ultimate say yes 905. Би требало да е 9тиот броејќи од горе на првата слика. На втората слика го има тој на Гр бр 13. А карминот што го имам јас е Mac burnt spice (исто го има споредено на втората слика)