@LaraSolare која марка и нијанса е сината сенка? Преубава е и супер си нашминкана. И јас размислував да купам некоја сенка во боја, малку да си ја освежам колекцијата која ми се состои само од неутрални бои и баш ваква мастило сина сенка мене лично многу ми се допаѓа.
Благодарам многу @cocopuff , инаку ги имам пишано сите продукти кои што сум ги употребила во споилер. Сенката е -seventeen velvet touch shadow 03 мастило боја сенка , инаку ти препорачувам побрзо да си одиш во Космо зошто беше на попуст од 330 на 270 денари со космо клуб картичка
Спојлер iskreno ne se nekoi kvalitetni senki zatoa ne pisuvam ni na ovaa ni na tie pogore sto imam upotrebeno edinstveno tusot e ubav i e od golden rouz
@SunnyGirl2 за мастило боја сенката користев и прсти и најобичен апликатор за да ја утапкам убаво без да се распраши на било каква четка зошто на ваква структура сенки максимумот од пигментираноста им го извекувам кога ги нанесувам без четка , бидејки на неа дополнително се распрашуваат. Каде што е потребна прецизност со црна сенка користев Sephora must have angeld liner 90 , за блендирање Sephora precision powder shadow 61
Што туш користиш? И сенките какви се? П.С Пишете користени продукти за да нема прашања и офтопици вакви.
тушот е овој за сликата ги имам овие користено, а од каде се баш не сум сигурна зашто на сестра ми се ама мислам од базаро и беа @anuskaNESTLE А за сликата од 44та стр. ги имам овие користено, во космо ги има Види го прикачениот фајл 191081
И јас си најдов нешто во фолдерите Следен пат,можи ќе ми текни пред излегување да се сликам П.С Карминот не е црвен,бордо е,од тие на Г.Р. мат бр. 19
Карминот не ми е убаво ставен , ова беше после излегување и само колку да се сликнам се замачкав без огледалце Спојлер: Употребени продукти Лице - smash box photo finish прајмер - estee lauder maximum cover течна пудра - artdeco camouflage cream коректор - creme puf max factor камена пудра - deborah руменило - AURA бронзер -NYX matte finish фиксатор Очи и веѓи -sephora сет за веѓи -gosh ајлајнер -NYX база за шминка -sidecar и half backed nacked 1сенки за капакот -flormar црна сенка -сенка со црвенкаст тон ( онаа со која е блендирано) од оние палетите со многу бои кои ги има на сите сајтови -million lasher by L'oreal маскара( овој пат ставив водоотпорна онаа со плавко на кутичето и не знам дали е до мене ама обичната повеќе ми се допаѓа) Усни -golden rose ultra rich colour lipstick нијанса 50
Неам попаметна работа, место да учим, ја се шминкам, пробуам линија да праем Спојлер сенки essence quatro, tus-molivce od avon
Користени продукти за очи day&night bh- палета Туш-veryme (oriflame) За вегите користев сет од oriflame Кармин gr velvet matte 14 нијанса
Спојлер Користено е: База за сенка за очи - авон Бело моливче за очи - авон колор тренд Гел туш за очи MAC - црно Црно моливче за очи од Орифлеим - го користам за веѓи ( бидејќи не сакам како гајтан да ми бидат) Сенка за очи Tease од палетата Naked 2 Urban Decay Маскара Rimel
Kористени продукти: -Маскара Veryme, Oriflame -линијата е направена со моливче за очи Brooklyn (бидејќи не сум многу вешта со туш) -мрсна сенка за очи Oriflame -Кармин Veryme,Oriflame