Трепките се вештачки, 100 денари од парфимерија во Битола, пакетчето ми е одамна фрлено не се ни сеќавам какво беше, ни јас неможам пак да си ги погодам баш некни ги барав ги чистам од лепакот и ги лепам не ми се фрлат преубај ми се.
Пудра maybelline fit me Catrice коректор Трепки aliexpress Веѓи Aura Catrice сенки Руменило trend it up Golden rose кармин
09 од мат колекцијата класични кармини што им се, го ставам со тапкање и многу минимално за да се добие многу светла и нежно розе нијанса.
Секогаш вака се шминкам, минимално. Маскарата е Essence-Lash princess, креонот на уста е од Maybelline super stay ink crayon - enjoy the view 20. Имам и малку ставено пудра Essence - pretty natural.
Ептен убави црти имаш, а со нежнава шминка баш убаво знаеш да ги истакнеш. Плус и туш мислам дека многу убаво би ти стоел.
Фала ви . Туш не знам да ставам, вистина убаво ми стои ама со рацеве сум несмасна, неталентирана за шминкање, другарки кога ми ставаат само убаво изгледа.
Ретко кој од почеток знаел перфектно да стави туш или совршено да бленда сенки, вежбај си постојано, испробувај си разни начини, со тек на време ќе усовршиш техниките.
Дали ти е траен од Мејбилајн креон - карминот, како си задоволна? Ги гледам во dm некое време, многу убави нијанси имаа, само некако скапички беа, не бев сигурна дали вреди за таа цена да се земат.
Заради нијансата и јас го купив прво, сакав нежна боја за во школо да ја носам, вредат за цената, многу ми се допаѓаат, трајни се, имам уште 2 други нијанси, лесно и прецизно се нанесуваат. Ако не сакаш вака мат изглед, види ги тие новите кармини што им се, земав еден и од нив, добро се покажа и тој.