Може да ти дадам мал предлог? 1 слика највеќе ми се допаѓа, уште да беше издолжено опавчето. Другите начини на шминка ти го смалуваат окото. Пробај со бела/сива сенка да направиш визуелно поголемо да ти личи окото. Исто и вештачки трепки на 3 и 5 одлично би стоеле. Црн креон на долната линија од окото не ставај, со бел креон многу подобро ќе изгледа. Немој да ставаш туш како на 2 слика, а и креонот црн и напред исцртаниот туш на аголот кај окото, визуелно многу ти ги спушта капаците. Издолжи го тушот на крај, а напред не го цртај толку дебело, совршено ќе изгледа така.
Неврзано за темата, која фарба ја користиш или на фризер одиш? Многу убаво на тенот ти прилега бојата на косата и нијансата на карминот.
Пробај на долниот дел од окото да не ставаш ништо или барем не ставај темна боја. Пробај да нанесуваш само на надворешниот дел од окото, од средината на окото кон крајот. Имаш преубави очи ама со темното на водената линија и под неа изгледаш уморно.
За очите веќе ти дадоа конструктивни критики, јас би рекла за бојата на карминот. Те прави бледа и како да си уморна, не носи вакви нијанси. Со некој потемно кафен 100 пати поубав изглед ќе добиеш. Или суптилно црвен кармин и само една линија туш, без никакви други додатоци на очите, само една линија туш да биде и јак кармин. Права елеганција, многу ќе ти стои на тенот.
Малку издолжи го опавчето на крај од окото со тушот и нанесувај туш од средината на око, не од толку напред, преубаво ќе биде. За другото се согласувам и јас што ти пишаа. Баш убави крупни очи имаш за шминкање.
Преубава,топ си.И јас исто имам забелешка да смениш кармин потемен кафеав и руменило портокалова боја мислам ќе те отвори,праска боја а за косата можеш и да ја виткаш или само прамени кои ќе ја надополнат елеганцијата на комбинацијата
Bourjous пудра и руменило, GR камена пудра, Maybelline маскара и коректор, ABH бронзер, make up Revolution хајкајтер, KvD палета сенки за очи, Malena траен кармин, Essence маскара за веѓи и моливче за очи
Е тоа е уметност , ретки се тие што знаат како @marta993 да се нашминкаат. И јас сакам да можам да направам некоја торта или колач кој барем од далеку ќе личи на твоите ама њама Марта еднаш немам видено да не ти е врв шминката .
@Anika55 @Bubce38 @Dream-Girl ви благодарам на прекрасните зборови @Anika55 како викаат ‘Practice makes perfect’ и смелост за експериментирање
И јас велам фалеше. Кај тебе најмногу ми се допаѓа шо лично мене ми си доказ дека не мора огромни трепки за да изгледа сенката убаво. Јас ич немам навика само сенка без туш, тушот ми е некако за прикривање на лошо нанесената сенка. Ми се допаѓа и експериментирањето, никогаш не ти е досадна шминката. И се' убаво ти стои.