*немам филтери, кожата ми изгледа помазна од реално поради огледалото со мн. светла. Спојлер: Користено Fenty прајмер Benefit porefessional MAC Studio Fix течна пудра L'Oreal more than concealer Bourjois пудра во прав MAC Fix Fluid спреј Fenty бронзер Revolution хајлајтер Aura моливче за веѓи Essence маскара за веѓи Urban Decay Eden прајмер за очи Tati и ABH Sultry сенки за очи KVD туш Essence маскара Aura трепки Avon моливче за уста Fenty течен кармин
Заборавив да наведам, не е сенка, само глитер е од палетата на Тати, секако користев лепак за глитер, на Револушн
Првата е ABH Sultry и ја имам купено од Beauty Bay, физички најблиску Сефора во Солун, само не знам дали беше лимитирана или уште ја има. Втората е Tati Textured Neutrals и ја купив директно од нејзината страна, ама веќе не постои така што немаш баш каде да ја купиш. За глитери и општо вакви бејзик шминкања има многу палети, јас ги користев овие, ама истово ќе го постигнев и со други палети што ги имам (освен глитерот, ама тој можеш да го купиш посебно само како глитер). За Буржоа од ДМ.
Мене ми е омилена, да можам ист лоок да постигнам и со други палети што ги имам ама секогаш птво за Тати се фаќам. Најсветлата нијанса веќе ми е празна
Мене всушност и не ми е омилена. Ако баш една омилена морам да одберам - Sultry ми е. И општо како формула ABH најлесни ми се за шминкање. Дури ни на Наташа Денона лично не ми се толку добри. Иако и тие ги сакам и користам, ABH се доста поефтини од Денона, па и тоа секако ми игра улога. Мислев повеќе ќе ја сакам на Тати, ама ете
Одлично. Јас вака секојдневно се шминкам за на работа. Само тоа на очите, најверојатно моливче на Бруклин, би го нагласила повеќе. Бледо е вака
Ја видов сликата и не те ни познав. Имаш усовршено и пронајдено што ти стои во споредба со претходно кога почесто бев на форумов, а можеби и формата на косата + шешир придонесуваат за уште подобар целокупен изглед Единствено нешто што можам да ти предложам е се обидеш да го држиш поприроден делот под очите. Вака изгледа суво, а верувам дека не е така кога немаш ништо или евентуално да пробаш некој похидратантен коректор.
Слики чкљ, ама немав време да се сликам дома, па износена и изедена малце повеќе. И поубаво беше во живо и заборавив да ставам фиксатор па сум сува барут Да ми вервате кога викам добро светло се' мазни, сонце и дупче што не сте знаеле дека го имате ќе го видите Користено: Fenty прајмер Benefit porefessional MAC Sudio Fix пудра Maybeline коректор Bourjois пудра во прав Fenty + Essence бронзер Revolution хајлајтер ABH крема за веѓи + Aura моливче ABH Soft Glam сенки Avon маскара Urban Decay црно моливче Avon моливче за уста