И мене како @LaraSolare ме фати мерак за плава сенка, само што мојата е тегет со плаво лила тонови. Маскара речиси и немам, ептен малку, колку што успеав ја доисцедив пошто сеуште немав нова купено тука. Палетата е истата како и од претходната слика, Авон starry nights, туш Eveline и неиздепилирани веѓи ^ ^ Кармин - Авон, forever pink, longlasting, во црвена паковка што се, мрсен многу а сепак траен, и молив за усни исто Авон, нијанса mistery mauve.
Фaлa Oвде имaм стaвенo Loreal 4d architect a нa претхoдните Loreal butterfly wings тaкa мислaм се викaше , Лoреaл имaaт предoбри мaскaри
Спојлер: Koristena sminka. Max Factor Masterpiece transform maskara; Rimmel London Quad Eye shadow (019Sun Safari);Crn moliv za oci na Aura,Express yourself; i Karmin na Flormar,Revolution perfect lipstick(R16). Pudra nemam staveno.
Малку со закаснување,незнам зошто немам известување. Цена околу 10 евра не ми е купен од Мк, но јас го начекав на попуст и го земав околу 400 денари. Ти благодарам на комплиментите
@Robin25 тушот е на Евелин и чини 120 денари. Ако не можеш да го најдеш, знај оти потполно истиот ефект можеш да го добиеш и со тушот на Голден Роуз со тврда четка.Знам оти ги имам и двата и задоволна сум.Евелин за нијанса е подобар затоа што не се размачкува толку лесно како тушот на Голден Роуз.
@koritsaki оваа секојдневна шминка многу убаво ти одговара. Еве да не биде дека само те критикувам, сега да те пофалам. Мислам дека многу подобро се снаоѓаш во нанесувањето туш, отколку во нанесувањето сенки. И навистина си ја погодила нијансата на пудрата, супер ти одговара. @buba4e89 , карминот ти стои супер, ама за сенката морам да ти кажам дека не ми се допаѓа. Премногу сенка имаш нанесено, не си ја изблендирала, навистина изгледа лошо (според мене).
Акo не штрчи нештo кaј кoритсaки не бивa, дел oд шaрмoт и е. Oвoјпaт трепките, кoјa кaде фaнaлa тaму зaминaлa. Инaку дa, oвoјпaт зa пoфaлбa, oти честo греoтa ме фaќa зa тaкa дoбри шминки a тoлку лoшo искoристени.