Во Грција ја има пудрата во Сефора поточно, мене воопшто не ми се допадна ни оваа ниту таа матот, ама сепак се си зависи од лице на лице
сенкиве ти се врв. Не можам да видам од која фирма се, имаше вака слични светли да не речам бесни нијанси на Голден Роуз. Не знам дали се тие. Инаку шминката ти е феноменална. Блаеси му н атој што си има талент за шминкање
Ти благодарам многу Инаку брендот е oden’s eye, шведски бренд и имаат достава до мк но палетата беше limited edition. Како и да е многу добар квалитет и budget friendly Слична палета на оваа со овие бои не знам дали има кај нас но можеш да ја погледнеш оваа на wet’n’wild, ја има во Дм и често е на попуст
Прв пат постирам тука, оваа е секојдневна а понатаму ќе ви прикажам и други. Немам пудра, немам кармин и бркот не ми е издепилиран, само сакав очите да ви доловам
Иам ставено три маскари на сликата . За жал, иам многу кратки трепки и надоле се виснати и само на овој начин барем малку нагоре ми се дигаат.
Нема филтер, само е напраена пожолта сликата. Не ме заебавај за кожата, глеј какви пори иам, ќе те лапнат
какви пори, ти са ме видиш мене..... Кожата ти е стакло. Баш ме интересира што користиш од креми за лице (оф топик али сори )
Спојлер: Користени производи Tati beauty палета сенки за очи, Avon моливче за очи, Maybelline Skyhigh маскара, Essence маскара за веѓи, Essence пудра, GR камена пудра, ABH бронзер, Llums руменило, Revolution хајлајтер, Maybelline сјај за усни
Секојдневна шминка, на втората само без туш. Течна пудра-Catrice Руменило-Bourjois Маскарa-Maybelline Туш-Golden Rose Моливче за веѓи-Aura
“Секојдневна шминка” Коректор и сетинг пудра во прав Гел на веѓи Маскара и пола трепки Бронзер Многу руменило Моливче и сјај
Се е исто од претходниот пост, само кармин на S-he 102 (многу е дречлив) и го комбинирам со темно виолетово моливче на Golden Rose(не се гледа бројчето, при крај ми е и незнам дали ќе го погодам).
Лелеле може ли да пишеш конкретно марка на производи и нијанси? Се ама апсолутно се ми се свиѓа од шминкава.